Merete Nordentoft hædret med fornem pris: ”Der følger en forpligtelse med”

På årets lægemøde den 20. april fik professor og overlæge på Psykiatrisk Center København Merete Nordentoft tildelt Lægeforeningens Ærespris. Det er hun stolt og beæret over, og hun vil bruge prisen til at sætte endnu mere fokus på psykiatrien.

Lægeforeningens Ærespris uddeles hvert år til en læge, som har ydet en særlig indsats, der kan inspirere andre læger. På den baggrund modtog Merete Nordentoft forleden prisen, bl.a. for sin store indsats for forskningen i psykiatri herhjemme.

- Merete Nordentoft har sat et kæmpe aftryk på psykiatrien i Danmark - både når det gælder forskning i psykiatrisk sygdom og når forskningen efterfølgende skal omsættes til konkret handling til gavn for patienterne. Et godt eksempel er OPUS-projektet, som Merete Nordentoft har været drivkraften bag - et særdeles succesfuldt tilbud om tidlig opsporing og intensiv behandling af unge med psykose, som nu tilbydes i alle regioner, udtaler formand for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, om begrundelsen for, at Merete Nordentoft i år tildeles Æresprisen.  

Merete Nordentoft er medlem af bestyrelsen i Psykiatrifonden.

Prismodtageren er også selv meget glad:

- Jeg er stolt og beæret. Men jeg tænker også, at der er en forpligtelse der følger med. Den forpligtelse har jeg allerede været med til at løfte, men jeg vil gerne bruge prisen til at styrke psykiatrien endnu mere, siger hun om prisen.  

Læs mere hos Region Hovedstaden Psykiatri

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883