Mindeord om professor, dr. med. Per Bech

Formand for Psykiatrifonden, speciallæge i psykiatri Anne Lindhardt, skriver mindeord om professor, dr. med. Per Bech, Hillerød, der tidligere var bestyrelsesmedlem og i en periode næstformand i Psykiatrifonden.

"Professor, dr. med. Per Bech, Hillerød, var tidligt involveret i Psykiatrifonden arbejde. Han var forfatter og redaktør til bogen om depression fra 1997, som var en fagbog, der blev ledsaget af en bog, der så depression fra patientens perspektiv.

Disse blev fulgt op af bøger om stress og livskvalitet. Han var således en af pionererne, når det gjaldt formidling og inddragelse af patienter. Per Bechs fagområder var især depression og psykometri (udvikling af måleinstrumenter til at måle psykisk sygdom og helbred).

Professor, dr. med. Per Bech. Foto: Markus Redvall, Region Hovedstaden

Forskning i vilkår og stress

Han var uddannet på den psykiatriske afdeling på Rigshospitalet og fik senere et professorat i Hillerød. Her drejede hans forskning sig mere og mere i retning af vilkår for psykisk sundhed, herunder forebyggelse af stress. Også her var han pioner.

Per Bech var medlem af bestyrelsen i Psykiatrifonden fra 1996 til 2013, en periode som næstformand. Efter tiden som bestyrelsesmedlem fortsatte han med værdifulde bidrag til Psykiatrifondens arbejde. Han var et bredt favnende menneske med en humanistisk tilgang til livet.

Vi vil savne ham i Psykiatrifonden og sender vores dybeste medfølelse til hans familie. Æret være hans minde. Anne Lindhardt, speciallæge i psykiatri, formand for Psykiatrifonden"

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883