Psykisk sygdom hos kollegaen afskrækker hver tredje

33 procent af danskerne vil enten takke nej eller være i tvivl, om de vil have en kollega med et psykisk handicap. Det viser tal, som DMA Research har lavet for Danske Handicaporganisationer. Foruroligende, mener formand for Psykiatrifonden Anne Lindhardt. Det skriver Metroxpress.

 

Vi vil hellere forholde os til et brækket ben end til psykisk sygdom hos vores kolleger

 

"Det er rigtig ulykkeligt, at der stadig er myter, fordomme og angst knyttet til psykisk sårbare, og det handler i bund og grund om uvidenhed, for hvis du kigger rundt i kontorlandskabet, så vil hver femte af dine kollegaer, om du ved det eller ej, have en psykisk sårbarhed, « siger Anne Lindhardt til avisen.

Tal om det

"Jo mere åbne, vi kan være om det, desto bedre er det i de flestes tilfælde. Hvis din kollega har brækket benet, så er det det mest naturlige, at vi spørger til det, men det er det ikke med de usynlige sygdomme. Det tabu skal vi skille os af med," siger hun.

Tak fordi du læste artiklen — vi håber, du kunne lide den

Vi hopper lige til sagen: I Psykiatrifonden arbejder vi målrettet for at for at fremme psykisk sundhed, så alle får mulighed for at leve et godt liv, uanset om de er psykisk sårbare, har en diagnose eller oplever en midlertidig krise.

 

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætter. Men vi er en sygdomsbekæmpende organisation, er der mange omkostninger forbundet med det arbejde vi laver. Vi kan kun forsætte arbejdet med støtte fra vores støttemedlemmer.

 

Derfor håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Det kan du blive her!

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883