YOU RUN: Løb eller gå for psykisk sundhed

YOU RUN er et velgørenhedsløb, hvor du løber eller går for en god sag. Med en onlineindsamling samler du ind til fordel for Psykiatrifondens arbejde. Samtidig er du med til at sætte fokus på et sygdomsområde, som er nedprioriteret og svært at tale om. Når du løber for Psykiatrifonden, løber du for psykisk sundhed til børn og voksne.

90 har allerede meldt sig til at løbe eller gå for Psykiatrifonden, og til sammen er de oppe på at have samlet mere end 50.000 kroner ind til Psykiatrifondens arbejde. En af dem er Cynthia Sanchez Neerbek, der har oprettet en indsamling til Psykiatrifonden med YOU RUN:

”Jeg har en far, der er stofmisbruger, og en mor, der lider af borderline personlighedsforstyrrelse, og jeg selv blev ramt af svær angst for to år siden. Så der var ikke nogen tvivl hos mig, da jeg så at I var en af de organisationer, som man kunne løbe for.”

Vil du også gå eller løbe for Psykiatrifonden? Meld dig til her  

Til kamp mod det perfektes tyranni 

De seneste to år er Cynthia gået fra at være for flov til at kunne sige ordet angst højt til nu at have en drøm og ambition om at nedbryde tabuet og forhåbentlig kunne inspirere og hjælpe andre mennesker, der har udfordringer af psykisk karakter i deres liv: 

”Jeg vil starte en kamp mod konkurrence- og robotsamfundet, og kuren tror jeg findes i at finde vores menneskelighed og uperfekthed mere frem."

YOU RUN er et velgørenhedsløb, hvor du som enkeltperson, hold eller virksomhed starter en onlineindsamling for Psykiatrifonden eller en anden af de deltagende 13 velgørenhedsorganisationer. Vælg mellem at gå 5 km eller løb 5 km, 10 km eller et halvmaraton på en rundstrækning omkring Københavns Inderhavn søndag den 29. april 2018.

Mange genkender sårbarheden 

Cynthias indsamling er allerede nået op på mere end 8000 kroner, og det meget flotte beløb mener hun skyldes den genkendelse, andre føler, når de læser Cynthias historie på hendes indsamling på YOU RUN: 

”Jeg tror, at når man deler noget af sig selv og sin sårbarhed, vækker det genkendelse eller medfølelse i andre mennesker. Det gør, at de kan føle, at det er ægte og ikke noget opstillet. 

Jeg har fået en kæmpe støtte fra mine nærmeste, som også har været med på min rejse i livet på godt og ondt, fra angst til succes. Det er jeg utrolig taknemmelig for, og igen viser det, hvor stor en forskel, mennesker kan gøre sammen. Jeg havde ikke kunnet gøre det her på egen hånd.” 

Hvis du har fået lyst til at læse mere om Cynthia og hendes historie, har hun en blog.

Et godt liv til flere

Mentale helbredsproblemer er en af de største trusler mod folkesundheden i verden ifølge WHO. I Danmark bliver omkring 700.000 voksne ramt af symptomer på psykisk sygdom hvert år. Og mange har stress eller oplever andre psykiske problemer. 

Psykiatrifonden hjælper og rådgiver børn og voksne med psykiske problemer – og deres pårørende. Vi arbejder for større forståelse og åbenhed om psykisk sygdom. Og vi kæmper for, at psykisk sygdom bliver prioriteret på lige fod med fysisk sygdom.

Alle skal kunne leve et godt liv – uanset om de er psykisk sårbare, har en diagnose eller oplever en midlertidig krise.

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883