06.DEC.2016

Vi vil et godt liv til flere - vil du være med?

Vil du være med til at hjælpe psykisk sårbare, kriseramte og pårørende her og nu? Brænder du for at bruge din faglige viden til at rådgive og støtte mennesker, der har brug for hjælp? Så bliv frivillig i vores rådgivning.

Psykiatrifondens rådgivning har eksisteret siden år 2000 og har årligt over 8.000 rådgivende samtaler med mennesker i alle aldre, der ringer fra hele landet. I efteråret 2016 har vi suppleret telefonrådgivningen med chat- og brevkasserådgivning. De som henvender sig kan være ramt af psykisk sygdom, eksistentielle kriser, ensomhed og andre udfordringer i livet, eller er pårørende til mennesker der har det svært.

Rådgivningen består af en mangfoldig og tværfaglig gruppe på ca. 75 engagerede frivillige i alderen midt 20’erne og op. Denne mangfoldighed og brede faglighed er en stor styrke i vores rådgivende arbejde.

Fagligt læringsmiljø

Som frivillig rådgiver bliver du en del af en professionel organisation, der arbejder for et godt liv til flere, og hvis indsats når bredt ud til befolkningen. Her får du mulighed for at gøre en reel forskel for mennesker, der har det svært. I Rådgivningen har vi fællesskab og faglighed i højsædet. Der er en god atmosfære i rådgivningen, og vi lægger vægt på vores faglige læringsmiljø, og at vi aldrig bliver færdige med at uddanne og udvikle os som rådgivere.

Du starter som udgangspunkt som telefonrådgiver, og så er det frivilligt, om du efter et stykke tid vil fordele dine vagter mellem telefonrådgivningen og chat- eller brevkasserådgivningen.

Alle rådgivere gennemgår et grundigt introduktionsforløb, får supervision hver 3. måned og derudover byder hver vagt på kollegial sparring, hvor vi får talt om og lært af de udfordringer, vi støder på. Rådgivere får desuden gratis kurser inden for psykiatri og psykologi, fælles undervisningsdage med workshops og diskussioner, ligesom vi værner om det sociale fællesskab med fx. julefrokost, temadage og lign.

Vil du være med?
For at blive en del af vores rådgivergruppe er det vigtigt, at du:

  • har en relevant faglig baggrund, som fx.  læge, psykolog, socialrådgiver, sygeplejerske eller lignende, eller studerende inden for disse områder på minimum 4. studieår.
  • har erfaring med rådgivende samtaler og/eller praktisk erfaring målgruppen.
  • er engageret, psykisk robust, professionel og vil være med til at værne om vores hyggelige atmosfære og faglige fællesskab (deltagelse i supervision, kollegial sparring og temadage m.m.).
  • kan rådgive fra vores lokaler i København.
  • kan afsætte tid til en ugentlig vagt på 4 timer, heraf en månedlig weekendvagt, samt at du kan være rådgiver i minimum 1,5 år.

Introduktionsforløb

Der er et obligatorisk introduktionsforløb, der ligger d. 14. november kl 17-21, d. 26. november kl. 9-15 samt d. 29. november kl. 17-21.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere eller vil du være en del af vores dygtige rådgiver team så send en ansøgning med CV inden 1. november 2016 til Liza Johnson på lj@psykiatrifonden.dk eller på 2122 1959.

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden