12.OKT.2018

Vi tager beskyttelse af dine data alvorligt

Databeskyttelse har høj prioritet i Psykiatrifonden. Vi lægger vægt på åbenhed omkring vores håndtering og beskyttelse af personoplysninger. Derfor sikrer vi altid, at dine persondata behandles sikkert og i overensstemmelse med lovgivningen.

I vores persondatapolitik kan du læse, hvilke personlige oplysninger, vi opbevarer om dig, til hvilket formål, på hvilket grundlag, vi anvender oplysningerne, og hvor længe. Der er også oplysninger om dine rettigheder og hvordan du kan bede om at få slettet dine oplysninger eller tilbagekalde et samtykke. Derudover finder du vores cookie-politik, it- og sikkerhedspolitik samt politik for brug af billeder og film.

Spørgsmål eller mere information

Har du spørgsmål, eller ønsker du yderligere information, så er du altid velkommen til at kontakte os på pf@psykiatrifonden.dk

Vores persondatapolitik i fuld længde

Her kan du læse persondatapolitik for Psykiatrifonden i fuld længde

Hurtigt overblik

Herunder kan du få et hurtigt overblik over de vigtigste punkter i vores Persondatapolitik.

  • Persondata: De personoplysninger, som vi behandler om dig
  • Persondata: Det bruger vi dine personoplysninger til

    Helt konkret bruger vi dine personoplysninger til flere forskellige formål afhængig af, om du støtter vores arbejde med en donation, er fast støttemedlem, er kunde eller om du blot er bruger af vores websites eller har givet dit samtykke til, at vi må kontakte dig med fx tilbud og kampagner. Vi bruger bl.a. dine personoplysninger til at administrere dine indbetalinger (både i form af køb og donationer) og relationen til dig, at sende dig relevant information, nyheder og tilbud.

     

    Er du bidragyder, bruger vi dit CPR-nummer til at indberette dit støttebidrag til SKAT.

     

    Hvis du er borger eller deltager i et af vores projekter, indgår vi særskilte aftaler om behandling af dine personoplysninger.

     

    Hvis du i nogle tilfælde ikke vil afgive personoplysninger, kan det betyde, at vi ikke kan levere de tjenester til dig, som du efterspørger; fx gennemføre dit køb eller give dig skattefradrag for din støtte.

     

     

    Her kan du læse persondatapolitik for Psykiatrifonden i fuld længde

  • Persondata: Grundlaget for vores behandling af dine personoplysninger

    Når du støtter vores arbejde, får vores nyhedsbrev, køber en vare i vores webshop eller indgår anden form for aftale med os, så behandler vi dine almindelige personoplysninger til netop det pågældende formål, idet behandlingen af dine oplysninger er nødvendig for, at vi kan opfylde vores aftale med dig eller for, at vi kan håndtere forespørgsler og lignende forud for en evt. aftale. Vi overholder naturligvis også gældende lovgivning, herunder markedsføringsloven, indsamlingsloven og bogføringsloven.

     

    Er du bruger af vores websites, har vi – i begrænset omfang – brug for at kunne administrere de oplysninger, som du selv afgiver, til brug for fx cookie-håndtering. Læs mere i vores cookiepolitik nederst på denne side.

     

    Når du deltager i en test, hvor dine svar har personfølsom karakter, informerer vi om det og beder om dit samtykke til at behandle oplysningerne i forbindelse med testen.

     

    Hvis du er borger eller deltager i et af vores projekter, gælder særlige begrundelser for behandling af dine personoplysninger. I den relation beder vi om dit særskilte samtykke.

     

     

    Her kan du læse persondatapolitik for Psykiatrifonden i fuld længde

  • Persondata: Deling af dine personoplysninger

    Vi deler kun dine personoplysninger i det omfang, vi har brug for at benytte leverandører og samarbejdspartnere, fx ifm teknisk support, eller fordi vi er forpligtede til det, fx fordi vi har indberetningspligt til offentlige myndigheder.

     

     

    Her kan du læse persondatapolitik for Psykiatrifonden i fuld længde

  • Persondata: Opbevaring og sletning af dine Personoplysninger

    Vi opbevarer kun personoplysninger, så længe vi har en legitim grund til det. Vi har fastsat klare regler for, hvilke oplysninger, vi gemmer, og hvor længe. Det betyder, at vi sletter forskellige kategorier af personoplysninger efter forskellige perioder. 

     

    Har du fx indbetalt et beløb, hvad enten det er som køb eller støttebidrag, er vi lovgivningsmæssigt forpligtet til at gemme navn, adresse, oplysninger om transaktionen samt eventuelt CPR-nummer (ifm skattefradrag for støttebidrag) i fem år, inkl. indeværende år, fra den dato, vi har registreret den sidste betaling. Mailadresse, telefonnumre og eventuelle kontooplysninger sletter vi efter 24 måneder.

     

    Har du deltaget i en konkurrence, quiz, underskriftindsamling eller test, eller har du på anden måde givet samtykke til, at vi må kontakte dig pr. telefon, e-mail eller sms, vil vi opbevare dine personoplysninger i op til 24 måneder fra den dato, du har givet dit samtykke.

     

    Har du modtaget et af vores nyhedsbreve, opbevarer vi de oplysninger, som vi har registret om dig, i maksimalt 12 måneder, fra du har afmeldt nyhedsbrevet.

     

    Har du givet et særligt samtykke, fx til at deltage i vores informationsmateriale med din historie og/eller dit billede (fx videoer, artikler og pjecer), indgår vi så vidt muligt individuelle aftaler om, hvor længe samtykket gælder. Et samtykke kan til hver en tid tilbagetrækkes. Hvis der fx er tale om trykt materiale, kan vi dog ikke tilbagekalde materialet. Læs mere i vores billed- og videopolitik på denne side.

  • Persondata: Dine rettigheder

    Du har altid ret til:

     

    - at få oplyst, hvilke personlige oplysninger, vi har registreret om dig

     

    - at få sendt en kopi af dine data på en struktureret og almindelig måde samt i et maskinlæsbart format til enten dig eller anden part. 

     

    - at få korrigeret dine personoplysninger, hvis de er ukorrekte eller ufuldstændige

     

    - at tilbagetrække dit samtykke, fx til at modtage tilbud eller blive ringet op vedr. støtte til vores sag

     

    - at få slettet de personoplysninger, vi har registreret om dig – medmindre det strider mod gældende lovgivning eller særlige betingelser eller begrænsninger

     

     

    Kontakt os på pf@psykiatrifonden.dk, hvis du vil vide, hvad vi har registreret om dig, eller hvis du vil have nogle af dine oplysninger overført, korrigeret eller slettet.

     

     

    Her kan du læse persondatapolitik for Psykiatrifonden i fuld længde

  • Persondata: Datasikkerhed

    Vores behandling af personoplysninger er underlagt vores IT- og Sikkerhedspolitik, som blandt andet indeholder regler for håndteringen og opbevaring af data samt vurdering af risikoen for brud på datasikkerheden. Se vores IT- og Sikkerhedspolitik.

  • Persondata: Klage til tilsynsmyndighed

    Hvis du er utilfreds med vores behandling af dine personoplysninger, kan du klage til det danske datatilsyn:

     

    Datatilsynet, Borgergade 28, 5. sal, 1300 København K., 3319 3200, dt@datatilsynet.dk.

     

    Du er altid velkommen til at kontakte os på pf@psykiatrifonden.dk for at høre mere om dine rettigheder og klage muligheder.

  • Opdatering af personlige oplysninger - en stor hjælp

    Det er en stor hjælp for os, at dine personoplysninger er korrekte og opdaterede. Derfor beder vi dig oplyse os om relevante ændringer til pf@psykiatrifonden.dk. 

  • Cookie-politik

    Vi bruger cookies på Psykiatrifondens websites. Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også information om, hvordan du bruger siden, så vi løbende kan forbedre den. Cookies på psykiatrifonden.dk bruges til optimering af indholdet, trafikmåling fra Google Analytics, integration af sociale tjenester som Facebook og indlejring af tjenester som Vimeo.

     

     

    1. Hvad er en cookie

     

    Som de fleste andre hjemmesider bruger Psykiatrifonden cookies. Cookies anvendes af stort set alle websites. I nogle tilfælde er cookies den eneste måde at få et website til at fungere efter hensigten.

     

    En cookie er en fil, som lægges på din computer eller andet it-udstyr. Den gør det muligt at genkende din computer og samle information om, hvilke sider og funktioner, der besøges med din browser. Men cookies kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Den kan heller ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

     

    Denne hjemmeside anvender cookies. Du får information om, at vi sætter cookies, inden de sættes. Det er vi - og alle andre - forpligtede til. 

     

    Læs mere på Erhvervsstyrelsen.dk om cookies og det juridiske grundlag i "Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af eller adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr" (Cookiebekendtgørelsen).

     

     

     

    2. Sådan sletter eller blokerer du for cookies

    Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services på internettet, du ikke kan bruge. 

     

    Alle browsere tillader, at du sletter dine cookies samlet eller enkeltvis. Hvordan du gør det afhænger af, hvilken browser du anvender. Husk, at bruger du flere browsere, skal du slette cookies i dem alle.

     

     

     

    3. Typer af cookies på vores hjemmeside:

    - Systemets egne cookies: Det er dem, der sikrer, at alt på hjemmesiden fungerer, som du forventer det

     

    - Trafikmålings-cookies: Giver os oplysninger om besøgstal og mulighed for at målrette indhold til dig

     

    - Cookies fra sociale medier: Gør det muligt at dele indhold på sociale medier

     

    - Cookies fra indlejrede tjenester: Sikrer funktionaliteten af indlejrede tjenester

     

     

    3.1 Systemets egne cookies

    Psykiatrifondens hjemmeside er bygget i systemet Umbraco, der benytter en række cookies til at optimere brugeroplevelsen. Umbracos cookies sørger blandt andet for at:

     

    - Huske dine søgeindstillinger ved filtrerede søgninger

    - Forudfylde formularer med information, som du tidligere har indtastet

    - Give dig mulighed for at kommentere indhold

     

     

    3.2 Trafikmåling og målretning

    Psykiatrifondens hjemmeside bruger cookies fra Google Analytics og Adwords til at måle trafikken. Formålet med besøgsstatistikken er at blive klogere på hvor mange mennesker, der besøger hjemmesiderne, hvilken type teknologi, de bruger (f.eks Mac eller Windows), hvor lang tid, de bruger på sitet, hvilke sider de ser på, m.m. Dette hjælper os til løbende at forbedre vores hjemmeside og giver os mulighed for at optimere indholdet til dig. Samt at vise annoncer til på et senere tidspunkt via Google Adwords.

     

    De oplysninger, som Google Analytics cookies indsamler om din brug (trafikdata, herunder din IP-adresse), sendes til og gemmes på Googles servere i USA. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

     

     

    3.3 Sociale medier

    Vi bruger cookies i forbindelse med vores integration af sociale medier. Formålet er at gøre det muligt for dig at dele vores indhold på disse medier. Der bliver sat cookies af:

    - Facebook

    - Google

    - LinkedIn

     

     

    3.4 Indlejrede tjenester

    Vi benytter en række tredjepartstjenester til at vise indlejret (embedded) indhold på hjemmesiden. Formålet er at gøre det muligt at se film m.m., der ligger på disse tjenester, uden først at forlade Psykiatrifondens hjemmeside. Psykiatrifonden benytter ikke selv annoncer på hjemmesiden, men nogle af vores indlejrede tjenester indeholder annoncer. Der bliver sat cookies af:

    - YouTube

    - Vimeo

    - Sleeknote

     

     

     

    4. Ejeroplysninger

    Psykiatrifonden, Hejrevej 43, 2400 København NV, pf@psykiatrifonden.dk

  • Informationssikkerhedspolitik

    Denne informationssikkerhedspolitik er den overordnede ramme for informationssikkerheden hos Psykiatrifonden.

     

    Som et led i den overordnede sikkerhedsstyring tager ledelsen på grundlag af den løbende overvågning og rapportering informationssikkerhedspolitikken op til revurdering mindst én gang om året. Læs vores informationssikkerhedspolitik i fuld længde her.

  • Billed- og filmpolitik
    I Psykiatrifonden er vi glade for at kunne bruge billeder og videoer. Samtidigt tager vi gældende lovgivning og ikke mindst beskyttelse af de fotograferedes rettigheder meget seriøst. Vi har derfor en klar defineret billede- og videopolitik, som alle medvirkende bliver gjort opmærksom på.

     

     

    - Minimum én gang årligt vurderer vi om de billeder og film, vi bruger i vores arbejde, stadig har berettigelse til at blive brugt og i hvilke sammenhænge.

     

    - Vi indhenter altid tilladelse til brug af film og billeder til brug på vores digitale- og socialemedier (fx hjemmeside, Facebook og nyhedsbreve) samt i trykte medier (fx foldere eller Psykiatrifondens blad).

     

    - Vi gør opmærksom på de fotograferedes rettigheder - og at de til hver en tid kan anmode en om berigtigelse eller sletning af oplysningerne eller begrænsning af behandlingen af deres oplysninger samt brugen af billeder og/eller film hvori de optræder. 

     

    - Vi gør opmærksom på, at de fotograferede til enhver tid kan klage over vores behandling af deres personoplysninger til både til os på pf@psykiatrifonden.dk såvel som til Datatilsynet.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883