Tal med børn om følelser: Et samarbejde mellem TeddySit ® og Psykiatrifonden

Det er vigtigt – også for helt små børn – at kunne mærke, regulere og sætte ord på følelser. Det har stor betydning for vores trivsel og evne til at forstå os selv og andre mennesker. TeddySit® og Psykiatrifonden samarbejder om at sætte fokus på vigtigheden i at tale med børn om følelser.

Børn har brug for hjælp til at lære dette, samtidig med at sproget udvikles og bliver mere nuanceret. Alfons Åberg humørpuden kan hjælpe små børn til at udtrykke deres følelser. 

Alfons Åberg ’Glad/Ked af det’ humørpude er en oplagt ny ven til at tale om og vise følelser. En pynte- og hovedpude, til tryghed og krammeven alt-i-én. To-sidet print, den ene side er glad, den anden ked af det. 100% bomuld i Oeko-Tex® Standard 100 og miljøvenlige trykfarver.

Et samarbejde om følelser

TeddySit ® og Psykiatrifonden samarbejder om at sætte fokus på vigtigheden i at tale med børn om følelser. Børn har brug for hjælp til at lære dette samtidig med, at sproget udvikles og bliver mere nuanceret. Alfons Åberg humørpuden kan hjælpe små børn til at udtrykke deres følelser.

TeddySit® donerer 80 kroner til Psykiatrifondens arbejde for børn og unges trivsel. Køb puden her.

 

Video og billeder: En pude får børn til at tale om følelser

I børneinstitutionen Toftegården i Hundige bliver der bliver krammet, trøstet og snakket hos en gruppe vuggestuebørn. Børnene bruger humørpuden, og kan vælge at vise den glade Alfons Åberg, der er på den ene side af puden, eller ansigtet på den anden side af puden, hvor Alfons Åberg er ked af det og der løber en tåre ned af kinden.

Det giver afsæt til en snak om, hvad der gør børnene glade, og hvad der gør børnene kede af det. Og en snak om, hvad man kan gøre, hvis nogen bliver ked af det. Hvis Alfons Åberg er ked af det, så bliver han trøstet af børnene, og puden får nogle solide krammere. "Humørpuden med Alfons Åberg har gjort en fantastisk forskel for børnene," fortæller pædagog Esther Dupont. Læs artiklen og se humørpuden i brug.

Politiken: ugens objekt

Politiken omtalte i 2017 humørpuden og udvalgte den til 'ugens objekt'. I omtalelsen lyder det blandt andet at "design der kan hjælpe et andet menneske er sympatisk. Et af de seneste bud på det er en Alfons Åberg-pude til småbørn. Læs hele omtalen.

Støt en god sag

TeddySit® donerer 80 kroner til Psykiatrifondens arbejde for børn og unges trivsel. Køb puden her.

Institutioner

Daginstitutioner kan købe en pakke med tre puder med tilhørende pædagogisk materiale, og ved køb af en pakke støttes Psykiatrifondens arbejde for børn og unges trivsel med 300 kr. Køb pakken her.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883