Når mor og far har en psykisk sygdom eller psykiske udfordringer

Hvor meget skal man involvere børnene, når en forælder får en psykisk sygdom eller psykiske udfordringer? Mere end mange forældre tror.

Børn, som vokser op med en mor eller far med en psykisk sygdom tror ofte, at sygdommen eller det svære samvær er deres skyld.

De tror, at mor eller far er sur eller træt, fordi han eller hun ikke elsker dem, eller fordi de har gjort noget forkert.

Derfor er det utrolig vigtigt at tale med børnene om sygdommen. Men hvordan åbner man op for de svære samtaler. Og hvordan hjælper man bedst barnet til at forstå, hvad der foregår.

Psykiatrifondens samtalegrupper - børn som pårørende

Psykiatrifonden har siden 2010 afholdt samtalegrupper for børn, der har en forælder med en psykisk sygdom. Over 400 børn har deltaget i grupperne, og her får børnene redskaber til at tackle deres følelser og tanker om situationen.

Med denne erfaring i bagagen giver gruppeleder, Mette Kyrpø til arrangementet input til, hvordan man bedst hjælper barnet - Hvis man er forælder, fagperson eller anden voksen i barnets netværk.

Du får konkrete værktøjer, du kan tage med hjem. Og der er rig mulighed for at stille spørgsmål, også efter arrangementet.

Dato 

Mandag d. 29. oktober kl. 17.00 – 18.30

Adresse

Psykiatrifonden

Hejrevej 43

2400 København NV

Pris

Pris: 50 kr. 

Støttemedlemmer får 50% rabat.

 

Køb billet her

 

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883