Snak om det

Psykisk sygdom skal på skoleskemaet i de mindre klasser. Målet er at nedbryde tabuer og øge trivslen blandt de børn, der har psykisk sygdom i familien.

Formålet med projektet er at bidrage til at nedbryde tabuer, tilføre viden og inspirere til gode samtaler om psykiske sygdomme. Vi producerer undervisningsmateriale, som især skal bruges i skoler, men også i dag- og døgninstitutioner. Målet er at øge trivslen hos børn, som har en far eller mor, der er psykisk syg.

Det gør vi

Psykiatrifonden er ved at producere tegnefilm, interviewfilm og undervisningsmateriale, så psykisk sygdom i familien kan komme på skemaet i de mindre klasser. Materialet er klar til det nye skoleår i 2014.

Målgruppe

Projektets primære målgruppe er børn i alderen ca. 5-12 år (0.-6. klasse). Vi vil have børn i 3.-6. klasse i tankerne i udviklingen af både tegnefilm og de små videoer. Materialet vil dog være så enkelt i både sprog og virkemidler, at også de mindre klasser, vil kunne koble sig på.

Projektets sekundære målgruppe er de professionelle voksne omkring børnene. Især skoleledere, lærere, pædagoger, sundhedsplejersker, psykologer og andre medarbejdere omkring børnene i skolen og fritidsordningen. Endvidere medarbejdere i PPR, sundhedsplejen, døgninstitutioner og familieplejere.

De støtter

Projektet er støttet af TrygFonden og Egmont Fonden i perioden 2013-2015.

Vil du vide mere?

Kontakt projektleder Lise Uldall-Poulsen på lp@psykiatrifonden.dk eller på tlf. 3031 4653, hvis du vil vide mere om projektet.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883