Webinar

I Psykiatrifonden afholder vi løbende webinarer med skiftende temaer. Herunder kan du se tidligere webinarer.

 • Psykisk førstehjælp

  Webinaret er en smagsprøve på Psykiatrifondens 12 timers kurser i Psykisk Førstehjælp. Mentale helbredsproblemer er i dag en af de absolut største sundhedsmæssige udfordringer – økonomisk og menneskeligt. På trods af det, er vores generelle viden om psykiske sygdomme, og hvordan man støtter og hjælper et menneske i akut psykisk krise, meget begrænset.

   

  På webinaret får du en introduktion til Psykisk Førstehjælp, viden om psykisk sygdoms udbredelse, og definitionen på psykisk sygdom.

   

  Derudover bliver du præsenteret for Psykisk Førstehjælps handleplan, som trin for trin støtter dig i at agere hensigtsmæssigt, når du er bekymret for din kollega, ven, familiemedlem eller en måske fremmed, som viser tegn på psykisk sygdom, stress eller krise. Undervejs arbejdes med en case så du kan få en fornemmelse af, hvordan man kan hjælpe i en helt konkret situation.

  Du vil gå fra webinaret med 5 nøgleindsatser, som giver dig et godt udgangspunkt, når du står over for en person, som er i psykisk mistrivsel.

   

   

  Hent slides fra webinaret

  Læs mere om Psykisk førstehjælp
 • Compassion

  På webinaret introducerer Nanja Holland Hansen compassion i kombination med praktiske øvelser. Nanja er autoriseret psykolog og certificeret Compassion Cultivation Training (CCT) instruktør fra Center for Compassion Altrusim Research and Education (CCARE), Stanford University, Medical School. Webinaret efterfølger udgivelsen af bogen 'Compassion - lær at rumme svære følelser'. 

   

  Se webinaret

   

  Tema om compassion
 • Mindfulness

  I mindfulness arbejder man med at øge koncentrationen og opmærksomheden på øjeblikket. Det handler om at have fokus på sit liv lige nu. Ikke hvad der er sket i fortiden, eller hvad der måtte ske i fremtiden.

   

  Mindfulness kan hjælpe dig til at være mere til stede i nuet og skabe ro og balance. Ny forskning viser, at mindfulness-teknikker også kan mindske symptomer på flere psykiske lidelser som angst, stress og depression.

   

  Lone Overby Fjorback er overlæge, psykiater og leder af Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet. Lone Overby Fjordback er førende mindfulness-forsker herhjemme og har undervist i mindfulness og praktiseret det gennem mange år.    

  Webinaret er produceret og stillet til rådighed af Psykiatrifonden.

   

   

   

   

  Tema om Mindfulness

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883