Cookies på psykiatrifonden.dk
Psykiatrifonden benytter cookies bl.a for at huske dine indstillinger og til statistik. Denne besked vises kun ved første sidevisning.
For at sikre kvaliteten af Psykisk Førstehjælps-kurserne stiller vi en række krav til dig, der vil være instruktør.
Som instruktør har du ikke berøringsangst over for psykisk sygdom. Du er åben og nuanceret i din formidling af, at mennesker er forskellige, også når man er ramt af psykisk sygdom. Du anvender eksternaliserende sprogbrug om psykisk sygdom i din formidling. Et menneske ramt af psykisk sygdom er andet og mere end sygdommen.
Kursisterne på kurset skal kunne mærke, at du brænder for vigtigheden af Psykisk Førstehjælp. Man må ikke være i tvivl om, at du synes konceptet og materialet er godt, og at sagen er vigtig.
Det er vigtigt, at du kan formidle komplekst stof på en enkel måde, som er tilgængelig for alle. Det er også vigtigt, at du som underviser har en god kontakt med kursisterne og hele tiden afstemmer undervisningen med energien i rummet. En høj grad af oplæsning er uhensigtsmæssig både for kontakten med kursisterne og energien i rummet.
Det er vigtigt, at du som instruktør er i stand til at tilpasse dig efter, hvad der opstår i rummet. Herunder også tilpasse øvelser og indhold således, at kursisterne får størst muligt udbytte.
Det er vigtigt for formidlingen, at du varierer din undervisning. For variationen i undervisningen er øvelser og cases vigtige. Vi lægger vægt på, at instruktøren er i stand til at planlægge og udføre cases og øvelser, og vurdere, at de er hensigtsmæssige for kursisternes læring.
Det er vigtigt, at du har undervisningserfaring, da dette øger fleksibiliteten i undervisningen og skaber mere overskud i undervisningssituationen. Du skal som instruktør trække på en generel palet af voksenpædagogiske kneb, der får undervisningen til at flyde bedre.
Det er vigtigt, at du som instruktør er feedbackorienteret og læringsvillig. Vi har en feedback-struktur, der muliggør en udvikling hos vores instruktører. Dette gælder både formidlingskompetence og vidensniveau.
For at kunne formidle med autoritet og indsigt skal du have en bred og grundig viden om kursets fire hovedtemaer. Du skal have viden om psykisk sygdom, som du kan bruge i undervisningsøjemed og have forståelse for, hvad psykisk sygdom har af omkostninger for det enkelte menneske og de pårørende.
Du skal endvidere have grundlæggende viden om behandling af psykisk sygdom og det psykiatriske behandlingssystem.
På instruktøruddannelsen får du kendskab til Psykisk Førstehjælps guidelines og de evidensprincipper, som programmet følger.
For at blive instruktør i Psykisk Førstehjælp har Psykiatrifonden sat følgende kriterier, som vi vurderer din ansøgning ud fra:
Download pdf'en om at være Psykisk Førstehjælps-instruktør her.