Selvmord

Selvmordsrisiko er forhøjet ved depression, angst og psykose. Men det er ikke kun personer, der er ramt af psykisk sygdom, som har risiko for at begå selvmord. Derfor skal man tage alle tegn på selvmordstanker og selvmordsadfærd alvorligt.

undefined

Når man er selvmordstruet, kredser tankerne om at tage sit eget liv. Disse tanker kan være meget konkrete: man har planlagt hvor, hvornår og hvordan man vil gøre det.

De kan også være mere diffuse, hvor man har tanker om, at det ville være bedre ikke at være i live. Uanset sværhedsgrad skal tanker om selvmord altid tages alvorligt, og personen skal henvises til professionel hjælp.

Forskning viser, at flere mænd end kvinder begår selvmord. Kvinder forsøger ofte at begå selvmord for at signalere, at de har brug for hjælp, mens mænd ofte bruger selvmord som løsning på et problem.

De seneste tal viser, at 613 mennesker begik selvmord i 2011, heraf var 454 af dem mænd og 159 var kvinder. Antallet af selvmord har været faldende de seneste 30 år og har ligget stabilt på omkring 600 mennesker siden 2007.

(Kilde: Danmarks statistik)

 

Gå tilbage til oversigten over sygdomme og kriser

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883