Myteafstemning

Der er mange myter, fordomme og misforståelser om psykisk sygdom. De skaber afstand og misforståelser i stedet for den forståelse og omsorg, man har brug for, når man er syg. Derfor arbejder Psykiatrifonden hårdt for at aflive myterne og erstatte dem med viden.

Gennem den sidste måned har vi indsamlet myter fra alle jer, der følger vores arbejde. Vi har modtaget mange – tusind tak til alle der deltog. Nogle myter er underholdende, men de fleste er faktisk lidt skræmmende. For det er ærgerligt, at mennesker med psykisk sygdom stadig i år 2019 skal kæmpe mod så mange misforståelser og myter omkring dem og deres sygdom. 

Nedenfor er de ni myter, som repræsenterer emner, de fleste input handlede om. Hjælp os med at kåre den værste myte – så sætter vi ekstra kraftigt ind på at aflive netop den! Vi arbejder selvfølgelig for at aflive alle myter og generelt sikre bedre viden om psykisk sygdom og psykisk sundhed.

 

Klik på myten nedenfor, som skal have din stemme. Din stemme er først registreret, når du har udfyldt formularen på næste side.

Se betingelser.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883