Tak, fordi du delte en myte med os

Nu tager vi fat på at aflive dén og alle de andre sejlivede, fjollede og uretfærdige myter, der findes om psykisk sygdom. Vil du hjælpe os på vej?

Giv en donation

Viden er vejen til at punktere fordomme og myter. Vi formidler facts, personhistorier, tendenser og den nyeste videnskabelige viden om psykisk sygdom og sundhed. Vær med til at sikre mere viden og færre myter: 

MobilePay 100 kroner på 40 170

 

Bliv mytebuster

- start din egen indsamling

Du husker måske filmen Ghostbusters om de heltemodige videnskabsfolk, der bekæmper spøgelser?

Nu kan du blive vores store helt som Mytebuster! Træk i heltekappen og gå personligt ind i kampen for at aflive myter om psykisk sygdom:

  • Sæt dig et mål – skyd hellere lidt for højt, så folk kan se, at du er ambitiøs omkring projektet. Det gør ingenting, hvis du ikke når helt i mål.Mytebuster
  • Skriv gerne en personlig tekst om, hvorfor det er vigtigt for dig at aflive myter og fordomme om psykisk sygdom. Du kan også kopiere og bruge vores tekst:

    Psykiatrifonden kæmper for et godt liv til flere – uanset om man har en diagnose, en sårbarhed eller oplever en midlertidig krise. Det gør vi bl.a. ved at nedbryde tabu og fordomme, så dem, der rammes af psykisk sygdom ikke også skal kæmpe mod myter og misforståelser. Frygten for at blive dømt, stemplet og misforstået gør, at mange holder sygdommen skjult. Men det skal være lige så naturligt at tale om psykisk som fysisk sygdom. For vi vil næsten alle – enten selv eller som pårørende – få det tæt inde på livet på et tidspunkt. Vær med til at aflive myter og nedbryde tabu.

  • Del indsamlingen i dit netværk og bed folk give en donation. De fleste skal se et budskab flere gange for at reagere – så del den gerne et par gange. På den måde skaber du opmærksomhed om sagen og indsamler vigtige bidrag indsatsen for at aflive myter

 

Bliv støttemedlem

Måske har du fået blod på tanden og lyst til at støtte vores arbejde med et fast beløb hver måned. Det vil vi sætte stor pris på. Som støttemedlem får du vores blad med masser af information og gode råd om psykisk sundhed 4 gange om året, og du får rabat på vores bøger. Desuden får du fuldt fradrag for din støtte.

Bliv støttemedlem

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883