Psykiatrivejleder

Måske har du flere års erfaring med rådgivningsarbejde. Men føler du dig også sikker, når du møder psykisk sårbarhed og psykisk sygdom i dit arbejde? Søg støtte til din uddannelse gennem kompetencefondene.

Hvem er uddannelsen for?

Dette er uddannelsen til dig, der vil blive bedre til at forstå og være en resurseperson for mennesker med psykisk sygdom. Du er for eksempel ansat i et jobcenter, som studievejleder eller i socialpsykiatrien uden en psykiatrifaglig grunduddannelse.

Dynamisk undervisning

Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg, gruppearbejde, diskussioner, case-sparring, øvelser og træning.

​På uddannelsen lægger vi stor vægt på at inddrage kursisternes erfaringer og oplevelser, så det bliver nemmere for dig at forankre og bruge den viden, du får i forløbet.

Partnerskab med Københavns Professionshøjskole

Uddannelsen udbydes i et partnerskab med Københavns Professionshøjskole (tidligere PH Metropol), der står for det indeholdte diplommodul, der indgår i Psykiatrivejlederuddannelsen. Københavns Professionshøjskole sørger for eksamination og screening af kursister der ønsker at tage diplomeksamen. Diplomuddannelsen kræver deltagerforudsætninger.

Tilskud

Det er muligt at søge tilskud til uddannelsen via den kommunale kompetencefond, den regionale kompetencefond eller Statens kompetencefond såfremt du falder inden for deres kriterier. De 4 trin til at blive Psykiatrivejleder Tal med din TR eller leder om muligheden for tilskud hos kompetencefondene

 *Screeningen foretages på baggrund af de deltagerforudsætninger, der af Københavns Professionshøjskole kræves for at kunne deltage på diplommodulet, herunder færdiggjort uddannelse på professionbachelor-niveau eller derover, samt minimum 2 års erhvervserfaring. Lever du ikke op til disse krav, kan du altid få foretaget en realkompetencevurdering og derigennem få tilladelse til at deltage.

Mini-psykiatrivejleder

Hvis I er mange på arbejdspladsen, som har brug for en opkvalificering i arbejdet med mennesker med psykisk sygdom eller sårbarhed, så er vores Mini-psykiatrivejlederuddannelse måske noget for jer. Her kommer vores dygtige erhvervspsykologer ud til jer, og I kan tilmelde op til 24 kolleger til uddannelsesforløbet. Det sparer jer tid og penge, uden at I går på kompromis med kvalitet og indhold.

Mini-psykiatrivejlederuddannelsen giver dig og dine kolleger et fælles fagligt løft, et fælles sprog i hverdagen og øger muligheden for god kollegial sparring.

 

Kontakt os for at høre mere.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883