Det kan du selv gøre, hvis du har det dårligt

Det er vigtigt at reagere, hvis du har det psykisk dårligt. Det er vigtigt, at behandlingen, uanset form, sættes i gang hurtigst muligt. Der er heldigvis forskellige muligheder for at få hjælp. Du kan læse nogle gode råd her, få mere viden på Psykiatrifondens website eller kontakt vores telefonrådgivning på 3925 2525 for rådgivning om psykiske problemer.

Gå til lægen, hvis du har det psykisk dårligt. Det er meget vigtigt, at behandlingen – ligegyldigt hvilken form, den har – sættes i gang hurtigt. Vær ærlig hos lægen, så du kan få den rigtige behandling. 

Hvis du får medicin, er du måske nødt til at leve med et vist mål af bivirkninger, men fortæl altid lægen om dem. Måske kan I finde en anden type medicin til dig. Hvis du har skiftet medicin et par gange, og du stadig kæmper med alvorlige bivirkninger, kan lægen henvise dig til en psykiater, som kan hjælpe med at finde en medicin, du bedre kan leve med. 

Hvis du insisterer på at komme ud af din medicin, kan lægen sammen med dig lave en nedtrapningsplan. Det er til gengæld en dårlig idé at droppe medicinen, uden at have aftalt det med lægen.

For unge under 25 år, gælder der særlige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Her anbefales det fx ikke, at det er den almen praktiserende læge, der udskriver recepter.

Du kan orientere dig i, hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler af behandling, baseret på den nyeste forskning. Det hedder Nationale Kliniske Retningslinjer. De er ikke udarbejdet på alle sygdomme endnu.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883