Medicinen reddede mit liv

Hvornår startede du i medicinsk behandling – og hvorfor?

Jeg startede i medicinsk behandling for ca. et år siden pga. en svær depression med hyppige selvmordstanker og selvmordsforsøg. 

Hvilke overvejelser havde du i forbindelse med at starte med medicinen?

Jeg havde ikke de store tanker om det. For mig drejede det sig først og fremmest om at komme ud af en enorm depressiv sindstilstand med daglige selvmordstanker, hvor jeg ikke kunne få en hverdag til at fungere. Jeg var klar til at gøre hvad som helst efter lægens anbefaling, bare det kunne gøre mig nogenlunde rask.

Hvilke bekymringer havde du i forbindelse med at starte med medicinen?

Jeg havde kun en bekymring. Et år forinden havde jeg en lettere depression, hvor jeg også blev medicineret. Jeg oplevede, at jeg blev som en levende død, som en bivirkning af medicinen. Jeg befandt mig i en slags klokke ude af stand til at få hverdagen til at fungere. Jeg sad forstenet dagen lang, og hvis man forsøgte at tale med mig, gik der længe, før jeg svarede – og når jeg svarede var det ofte usammenhængende. Men den medicin, jeg fik anden gang, virkede fantastisk for mig, og jeg oplevede ingen bivirkninger.

Hvilke tanker gjorde du dig om at trappe ud af medicinen?

Jeg gjorde mig ikke mange tanker om det. For mig var det let at trappe ud, men selvfølgelig vigtigt at holde øje med, om jeg kunne fungere uden medicinen, og hvordan jeg har det. Alt i alt virker det som om, jeg er blevet rask og klar til at fungere normalt uden medicin ligesom før min depression.

Har du erfaring med psykoterapi som supplement til medicinen?

Jeg gik til psykolog i et halvt år samtidig med medicinen. Jeg stoppede dog efter det halve år, da jeg kun havde fået bevilliget 12 konsultationen via egen læge og terapien var for dyr for mig selv at betale. 

Har du ændret din livsstil i øvrigt?

Jeg har ikke ændret livsstil. Jeg er i forvejen diabetiker, så jeg dyrker motion, spiser sundt og regelmæssigt. Konklusionen på hele mit forløb er ganske enkelt, at medicinen reddede mit liv. Den hindrede mig i at begå selvmord, da jeg havde det værst. Ikke mindst hjalp medicinen mig til at kunne fungere i hverdagen og passe mine gøremål.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883