Nicolas

Hvornår startede du i medicinsk behandling – og hvorfor?

Min medicinske behandling startede i 1998. Jeg gik til lægen, da jeg ikke havde det godt, og lægen mente, at det var en god idé, hvis jeg starterede på 'lykkepiller'. Det overraskede mig, men jeg tænkte, at lægen nok havde ret. I 2001 fik jeg et ordentlig dyk, hvor jeg blev indlagt efter et selvmordsforsøg. På hospitalet prøvede de at skifte min medicin, men der var ikke noget, der virkede, før de prøvede noget gammeldags antidepressiva. Der gik et stykke tid, men det blev bedre og bedre dog med en del indlæggelser. I en periode efter en indlæggelse prøvede jeg at klare mig uden den medicin, jeg får nu, men min depression kom tilbage og blev ved og ved. Så i 2004 kom jeg på det samme præparat igen og har været på det siden. Og nu går det godt.

 

Hvilke fordele er der ved medicinen?

Efter jeg begyndte at få gavn af medicinen, kan jeg leve et normalt liv, hvor jeg passer arbejder og opretholde kontakten med min vennekreds. Og vigtigst af alt leve uden de mange selvmordstanker og undgå de mange indlæggelser.

 

Hvilke tanker gør du dig om at trappe ud af medicinen?

For et par år siden prøvede jeg at blive trappet ud af medicinen. Det gik ikke godt, og jeg gik ned med et brag. Så i dag gør jeg mig ingen tanker om at blive trappet ud af medicinen.

 

Har du erfaring med psykoterapi alene eller som supplement til medicinen?

Jeg har gået i kognitiv gruppeterapi, hvilket ikke virkede for mig. I dag modtager jeg, ud over medicin, samtaler med en psykolog i distriktpsykiatrien.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883