Torben, 52 år

Torben
Hvordan viser de kognitive vanskeligheder sig hos dig?

Jeg har svært ved at huske, fx hvis jeg skal købe ind og ikke har en seddel med. Også selv om det bare var tre ting. Jeg har svært ved at koncentrere mig og svært ved at komme i gang med større opgaver. Selv om jeg har levet af at tale med folk, har jeg svært ved at tage mig sammen til at ringe, fx til offentlige myndigheder. Jeg går som katten om den varme grød.

Planlægning er jeg absolut dårlig til. Det ‘presser’ mig. Det har medført, at jeg ofte er bagud med opgaver og derfor får mega-travlt på et tidspunkt, hvad der blot gør tendensen til fejl og forglemmelser endnu større.

Hvordan påvirker de kognitive vanskeligheder din hverdag?

På hjemmefronten har det givet masser af vanskeligheder. Fx skal jeg ofte tage mig sammen i lang tid, når jeg skal gøre rent. Jeg er i mine tidligere forhold ofte blevet beskyldt for at være ‘doven’, hvad jeg faktisk ikke er. Jeg har også svært ved at få rettet mit skattekort, selv om jeg ved, det er vigtigt, og har svært ved at få søgt om boligsikring, nu hvor jeg er blevet sygemeldt. Jeg har mistet flere job på grund af problemer med koncentrationsbesvær, manglende overblik og ting, jeg glemte eller ikke fik gjort.

 

Torben er journalist. Han har haft flere depressioner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden