Vi styrker børn

I Psykiatrifonden hjælper psykolog Charlotte Diamant børn af psykisk syge forældre med at opbygge selvværdet og samtidig styrke deres oplevelse af sammenhæng. Det øger modstandskraften.

En gang om ugen mødes to gruppeledere med op til otte børn i de særlige samtalegrupper for børn af psykisk syge forældre. I grupperne laver de forskellige aktiviteter og øvelser.  I en af øvelserne bruges der ler, fjer, perler og piberensere. Børnene skal modellere noget, der illustrerer en vanskelig situation, og derefter sætte ord på den.

- Formålet er først og fremmest at hjælpe børnene med overhovedet at tale om det, de har oplevet. Mange af dem er små voksne. De er så bekymrede på deres forældres vegne, at de kommer til helt at tilsidesætte deres egne behov og følelser. Ofte har de haft meget uhyggelige oplevelser, fx forældre, der forsvinder, bliver indlagt eller forsøger at tage deres eget liv, fortæller Charlotte Diamant.

- Når børnene for første gang taler om det, hjælper det dem til at forstå, hvad der er sket. Og samtidig oplever de, at både de andre børn i gruppen og vi som voksne både genkender og anerkender deres historie. Så er det virkelig sket. Et af formålene er netop at give børnene større modstandskraft, så de bedre kan håndtere situationen næste gang, der sker noget svært, siger Charlotte Diamant.

Læs mere om Samtalegrupper for børn af psykisk syge forældre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden