Derfor skal kommuner have tilbud til børn som pårørende

Som kommune er det er vigtigt at have tilbud til børn af forældre med psykisk sygdom. Derfor arbejder Psykiatrifonden for, at alle børn og unge, der har en mor eller far med psykisk sygdom, bør have mulighed for at få hjælp og støtte. I filmen her kan du møde eksperten, lederen, psykologen, pædagogen og ikke mindst en af dem, hvis liv har ændret sig efter at have gået i en børnegruppe.

I Danmark er der mange børn, der vokser op med forældre, der har en psykisk sygdom. Hvis der ikke er et tilbud til de børn, der bliver mest belastede af de her opvækstvilkår, så kan det få meget store konsekvenser for nogle af dem. For vi ved fra forskningen, at der er en større risiko for, at de selv udvikler psykisk sygdom, der er en mindre chance for, at de får afsluttet en uddannelse, der er større risiko for, at de begår voldskriminalitet, og der er også flere selvmordsforsøg blandt de her børn. Derfor er det vigtigt, at man får identificeret dem og får givet dem et godt tilbud så tidligt som muligt. Og heldigvis er det sådan, at der er rigtig gode erfaringer med fx børnegrupper og lignende indsatser”.

Sådan fortæller Jørgen Søndergaard, næstformand i Psykiatrifonden og tidligere administrerende direktør for SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883