Gode råd til børn

I familier, hvor en af de voksne har en psykisk sygdom, er det ikke sikkert, der er overskud til at tage sig af børnenes bekymringer og spørgsmål. Det kan være særligt hårdt for børnene i en tid, hvor vi alle sammen er meget hjemme, mere isolerede end normalt og lever med en uvished om, hvornår hverdagen vender tilbage. Derfor har Psykiatrifonden produceret fire små film til børn, der vokser op i familier, hvor en af forældrene har en psykisk sygdom - med gode råd til at håndtere hverdagen derhjemme.

Det er aldrig børnenes skyld - til dig der vokser op med en mor eller en far, der har en psykisk sygdom

Det er de voksnes ansvar, hvordan man har det sammen hjemme, og det er ikke børnenes skyld, hvis det tit går galt, eller de voksne tit bliver kede af det, stressede eller sure. Det kan være, fordi der er en sygdom, der forstyrrer de voksne.

 

En vigtig voksen - til dig der vokser op med en mor eller en far, som har en psykisk sygdom

Når ens mor eller far har en psykisk sygdom – altså en sygdom som man ikke kan se, men som laver rod i tankerne og følelserne, så ved vi, at noget af det, der hjælper børn allerbedst er, når de har en anden voksen at snakke med. En voksen, der ved hvordan du har det.

 

Du kan gøre noget - til dig der vokser op med en mor eller en far, som har en psykisk sygdom

Når man oplever, at der tit er svære situationer derhjemme,  kan det godt føles som om, man slet ikke selv kan gøre noget, og at man bare er nødt til at finde sig i det humør, de voksne er i. Men de fleste børn gør allerede noget – også selvom man måske ikke selv synes det.

 

Snak og grin sammen - til dig der vokser op med en mor eller en far, som har en psykisk sygdom

Det er svært for de fleste at snakke om svære ting, men det kan være endnu sværere, hvis de voksne har det svært, for så kan de ikke hjælpe så meget. De voksne kan have det svært hvis de f.eks. har en psykisk sygdom – altså en sygdom som laver rod i tankerne og følelserne.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883