Ane Cortzen: Hvad jeg ikke ville gøre igen

Den danske arkitekt, tidligere tv-vært og nu kulturchef for Kähler, Ane Cortzen, giver sine bedste råd om børneopdragelse. Og fortæller om det, hun ville ønske, hun ikke havde gjort. Ane Cortzen har to døtre og en søn.

MIT BEDSTE RÅD 

Mit allerbedste forældreråd er, at det gælder om at huske på, at alt blot er en fase. Så når den lille nyfødte ikke sover om natten, eller når den 14-årige flipper ud over tøjkrise kl. 7 om morgenen - så er det alting noget, som går over. Lad være med at tage det alt for tungt. Børn bliver gladere og mere harmoniske af afslappede forældre, der signalerer overblik og erfaring. Også selvom man ikke har det. Det er helt klart mit bedste råd, som bygger på min erfaring med tre børn i alderen fra 7-14 år. 

Fotograf: Per Morten Abrahamsen

DEN VAR IKKE SÅ GOD

Jeg har det med at love mine børn lidt for meget. Især i weekenden, hvor jeg syntes, de skal aktiveres og ikke bare sidde foran en skærm. Og det ved de godt (børn er ret snedige). Så de har det med at foreslå forskellige aktiviteter, som jeg så desværre kommer til at sige ja til - uden på forhånd at vide, hvad det går ud på. Sidste år foreslog min ældste datter, at vi skulle tage hen og se en gammel busfabrik. Det sagde jeg straks ja til - da det lød både spændende og lærerigt.

Så kunne de høre om industrialisering og se en ægte fabrik. Busfabrikken viste sig så at være Sveriges største legeland, som ligger uden for Malmø.

Det ligger i en tidligere, ikke videre charmende industrihal, men er altså proppet med 7.000 skrigende unger, der har fri adgang til massevis af trampoliner, kuglerum og hoppeborge. Himlen for børnene. Men rimelig trist for mig, der måtte sidde en hel søndag og spytte i en kop sur kaffe. 

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883