Snak om det - film

Her kan du se vores "Snak om det - film". Til hver film knytter der sig nogle øvelser, som du kan bruge i undervisningen.

Snak om det: I klassen

Skænderier

Malthes mor og far skændes meget. Tegnefilmen viser, at børn og voksne tit tænker forskelligt. Malthes forældre tror slet ikke, at Malthe kan mærke, at deres skænderier forurener luften derhjemme. Men Malthe kan tydeligt mærke, hvordan skænderierne forurener luften, og hvordan hans forældre har det.

Angst

Amandas far er ramt af angst. Henne i skolen har Amanda svært ved at koncentrere sig. Hun tænker tit på sin far, og på om angsten har noget med hende at gøre? Heldigvis fortæller hendes farmor og farfar, at det aldrig er børnenes skyld, at deres forældre bliver ramt af en psykisk sygdom.

Depression

Sofies mor er ramt af en depression. Sofie er hele tiden meget opmærksom på, hvordan mor har det. Hun har lange antenner, som hun bruger til at mærke stemningen derhjemme. Det er hårdt at have en mor, der er ramt af depression, men heldigvis får mor hjælp,

Når mor eller far drikker

Johans mor er begyndt at drikke, fordi hun har det svært. Johan kan ikke lide, når mor er fuld - men det ved mor ikke. Heldigvis ender familien med at snakke om det - og alle får hjælp.

Filmen er også oversat til engelsk nederst på denne side.

PTSD

Alis far har været i krig. Ali og hans familie bor nu i Danmark. Selv om der ikke er krig i Danmark, så har Alis far det som om, han stadig er i krig. Alis far er ramt af PTSD. Men det er ikke kun Alis far, der har det skidt. Ali har det heller ikke godt, fordi han kan se, at hans far ikke har det godt. 

Filmen er også oversat til engelsk nederst på denne side.

ADHD

Trine og Daniel er søskende. Daniel har ADHD. ADHD er lidt ligesom en skønhedsplet i hjernen. Nogle kalder det også for et usynligt handicap. Pga. skønhedspletten kan man have svært ved at sidde stille og koncentrere sig. Man kan også glemme at lytte til, hvad andre siger og komme til at gøre andre sure, når man leger, fordi man ikke når at tænke over, hvad man siger og gør. Det er ikke af ond vilje!

Talk about it: PTSD

PTSD is an anxiety disorder. When you suffer from PTSD you relive traumatic situations again and again and your body reacts in the same way as it did when you experienced the actual situation. Children of parents with PTSD are also in a state of alert and can get anxious when the adult feels anxious. Talk about it.

Talk about it: Drinking

Johan doesn’t like it when mum is drunk. She started drinking to cope with her sadness. Mum doesn’t realize how Johan is feeling, but when the family finally addresses the problem, they all get help.

Tegnefilmene er inspireret af Karen Glistrups bog 'Snak om det... med alle børn'. Tumblehead har leveret illustrationer til tegnefilmene og har produceret dem - tak for hjælpen!

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883