Podcast hjalp Sophie videre

Sophie Espe er pårørende til en mor med en psykisk sygdom. I dag udgiver hun podcasts om det at være pårørende. ”Podcasten er en healingproces," siger hun.

Efter mange år som pårørende til en mor med psykisk sygdom fandt Sophie Espe en måde at kommunikere om det på. Hun udgiver nu en podcast om det at være pårørende, og det har startet en god healingproces.

"Da jeg var otte år, blev min mor syg, og der stod vi som familie og fik næsten ingen hjælp. Det gjorde mig både vred og utroligt frustreret. Så i dag udgiver jeg podcasts, som er min helt egen måde at råbe ”systemet” op på," siger hun.

En lang rejse

Sophie er i starten af 30´erne, og det har på alle måder været en lang rejse. Hun blev nemlig selv syg, da hun var i starten af 20’erne. En uddannelse som yogalærer fik hende til at reflektere og hjalp hende på vej, men var først med datterens fødsel for et års tid siden, at hun blev i stand til at slippe fortiden. Samtidig gav de lange gåture med datteren i barnevognen stof til eftertanke.

"Når jeg gik tur med hende, lyttede jeg meget til podcasts. Så jeg fik den tanke, at det kunne jeg også arbejde med. Så jeg startede en serie af podcasts, der hedder ”jeg er også pårørende”, så nu kan jeg gøre noget ud fra mine egne erfaringer," konstaterer hun.

- Mit udgangspunkt kan hjælpe andre

For Sophie Espe er der en dobbelt mening med at udgive podcasts. For hun vil naturligvis gerne hjælpe andre, men det er hende selv, der er udgangspunktet.

"Det er jo særligt pårørende, som jeg henvender mig til, men jeg gør det helt klart for min egen skyld. Det er dejligt at få rigtige mange tilkendegivelser og feedback fra andre, der er pårørende. Man kan forandre noget gennem en podcast," siger Sophie Espe.

Hun synes, at Kompetencecentret er et fantastisk initiativ, som hun glæder sig til at følge. Det vil ifølge Sophie Espe gavne de børn, der vokser op med en psykisk syg forælder. 

Du kan finde Sophies podcasts her – den næste i rækken kommer i løbet af november:

Podcast: Jeg er også pårørende

 

 

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883