Enhedslisten med valgkrav: Syge skal slippe for arbejdsprøvninger

Syge borgere skal ikke ikke erklæres jobparate og skal ikke kunne sendes i arbejdsprøvning, hvis en læge vurderer, at deres helbred ikke kan holde til det. Det mener Enhedslisten, der vil stille krav i forbindelse med en ny regeringsdannelse efter valget. Kravet kommer efter Psykiatrifondens undersøgelse, der konkluderer, at kontakten med jobcentret gør sygemeldte mere syge. Det skriver mediet A4 Nu.

Det krav vil Enhedslisten tage med til de kommende regeringsforhandlinger, hvis Mette Frederiksen (S) skal danne regering efter folketingsvalget Grundlovsdag. Forslaget bunder blandt andet i en rapport fra Psykiatrifonden og Landsforeningen Sind, som viser, at en stor del af de sygdomsramte danskere føler, at kontakten med jobcentret forværrer deres helbred og livskvalitet.

Læs mere: Jobcentre gør syge borgere mere syge

- Vi skal sørge for, at speciallægeerklæringer ikke bare kan tilsidesættes, og at syge mennesker ikke bare kan sendes i arbejdsprøvning, som de får det dårligere af. Det burde der kunne findes flertal for efter et valg, siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

Læs historien på A4 Nu

 

 

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883