29.MAJ.2020

Gratis rådgivning til forældre med psykisk sygdom

”Hvordan kan vi være sammen på en god måde?” og ”Hvordan kan vi som familie tale om sygdommen og de udfordringer, der følger med?” Det kan være nogle af de spørgsmål, man har brug for at stille, hvis man er forælder og har en psykisk sygdom. Nu tilbyder Psykiatrifonden gratis hjælp og vejledning til familier i form af samtaler med en børnefaglig medarbejder.

Når mennesker, der har en psykisk sygdom, kontakter Psykiatrifondens gratis, anonyme rådgivning, spørger vi altid, om der er børn i familien. Hvis der er børn i familien, spørger vi ind til, om skolen fx er informeret og om barnet har andre vigtige personer i deres netværk, som kan træde til, når sygdommen fylder i familien.

Bliv ringet op og få hjælp
Nu udvider vi indsatsen ved at tilbyde, at forældre med psykisk sygdom kan blive kontaktet af en børnefaglig medarbejder, der har mange års erfaring med de udfordringer, der er forbundet med at være børn i familier med psykisk sygdom. Den børnefaglige medarbejder kan hjælpe med at pege i retning af løsninger til både forældre og børn. Det kan fx være gode råd til, hvordan man taler sammen i familien, og hvordan man kan være sammen på en god måde. Hjælpen kan bestå af en eller flere samtaler – efter behov.

 

Ring til Psykiatrifondens rådgivning på 39 25 25 25

Åbningstiderne finder du her:

Telefonrådgivningen mandag-torsdag kl. 10-22 og fredag-søndag kl. 10-18

Chatrådgivningens er åben mandag og onsdag kl. 18-22. Tirsdag, torsdag og lørdag kl. 12-16

Gruppechat for unge som pårørende til forældre med psykisk sygdom har åbent hver torsdag kl. 19-21

 

Læs mere om chatrådgivning og om, hvordan du kommer i gang

 

Projektet er udviklet med støtte fra TrygFonden

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883