NY HJÆLPEPAKKE: NU KAN FLERE FÅ RÅDGIVNING HOS PSYKIATRIFONDEN

Psykiatrifonden modtager 500.000 kroner til at styrke sin rådgivning som en del af den hjælpepakke til udsatte under de forlængede coronarestriktioner, der blev vedtaget af de fleste af Folketingets partier i dag. Nu kan flere få den hjælp, de har brug for. ”Det betyder, at vi kan øge kapaciteten, vi kan uddanne flere rådgivere og matche behovet for rådgivning endnu bedre,” siger Torsten Bjørn Jacobsen, psykiater og formand for Psykiatrifonden.

Folketingets partier på nær Nye Borgerlige er enige om en hjælpepakke på 27 millioner kroner, som bl.a. skal sikre hjælp til udsatte under de forlængede coronarestriktioner. Af dem modtager Psykiatrifonden 500.000 kroner. De midler betyder, at endnu flere mennesker kan få hjælp af rådgivningen.

”Det betyder, at vi kan øge kapaciteten, vi kan uddanne flere rådgivere og matche behovet for rådgivning endnu bedre,” siger Torsten Bjørn Jacobsen, psykiater og formand for Psykiatrifonden.

Psykiatrifondens rådgivning varetages af godt 100 frivillige, der alle har en fagligt relevant baggrund for arbejdet, og de får desuden løbende uddannelse og supervision. Rådgivningen foregår på telefon, chat og mail.

Få hjælp i Psykiatrifondens rådgivning.

I 2020 fik Psykiatrifondens rådgivning 30% flere henvendelser end året før, og det øgede behov skyldes blandt andet corona-situationen, som har sat mange mennesker under psykisk pres, men også den generelle øgning af psykisk mistrivsel hos børn, unge og voksne i samfundet.

For mange mennesker har corona-situationen givet anledning til forværringer af et måske i forvejen påvirket psykisk helbred og i andre tilfælde fordi mange mennesker har oplevet svære tanker og følelser som fx ensomhed og angst, de ikke tidligere har oplevet.

Med dagens udmelding har Psykiatrifonden modtaget i alt 3,5 millioner kroner i særlige corona-relaterede puljer fra Folketinget, og nu kommer så endnu en styrkelse af mulighederne for at give den hjælp, mange mennesker har brug for.

Hjælpepakken på 27 millioner kroner gives direkte til organisationer, som arbejder med en række forskellige målgrupper. Formålet er at støtte mennesker, som på grund af bl.a. forsamlingsloftet og besøgsrestriktioner er særligt hårdt ramt i deres hverdag.

Læs om hele hjælpepakken.

 

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883