16.JAN.2019

Hvert år gør Psykiatrifondens rådgivning en kæmpe forskel for tusindvis af mennesker - vil du være med?

Vil du være med til at hjælpe psykisk sårbare, kriseramte og pårørende her og nu? Brænder du for at bruge din faglige viden til at rådgive og støtte mennesker, der har brug for hjælp? Så bliv frivillig i vores rådgivning.

Om os


Psykiatrifonden er en sygdomsbekæmpende organisation, der arbejder for psykisk sundhed til alle. Vores rådgivning har årligt over 8.000 rådgivende samtaler med mennesker i alle aldre fra hele landet.

De mennesker, som vi rådgiver, kan være ramt af psykisk sygdom, kriser, ensomhed og andre udfordringer i livet, eller er pårørende til mennesker, der har det svært.

Mangfoldighed og Fagligt læringsmiljø


Rådgivningen består af en mangfoldig og tværfaglig gruppe på ca. 75 engagerede frivillige i alderen midt 20’erne og op. Denne mangfoldighed og brede faglighed er en stor styrke i vores rådgivende arbejde.

Som frivillig rådgiver bliver du en del af en professionel organisation, der arbejder for et godt liv til flere, og hvis indsats når bredt ud til befolkningen. Her får du mulighed for at gøre en reel forskel for mennesker, der har det svært. I Rådgivningen har vi fællesskab og faglighed i højsædet. Der er en god atmosfære i rådgivningen, og vi lægger vægt på vores faglige læringsmiljø, og at vi aldrig bliver færdige med at uddanne og udvikle os som rådgivere. For at kunne rådgive endnu flere, supplerede vi i 2016 vores telefonrådgivning med en brevkasse- og en chatrådgivning.

Som rådgiver hos os, får du altså muligheden for at blive uddannet til at varetage alle tre former for rådgivning. Alle rådgivere gennemgår et grundigt introduktionsforløb, får supervision hver 3. måned og derudover byder hver vagt på kollegial sparring, hvor vi får talt om og lært af de udfordringer, vi støder på. Rådgivere får desuden gratis kurser inden for psykiatri og psykologi, fælles undervisningsdage med workshops og diskussioner, ligesom vi værner om det sociale fællesskab med fx. julefrokost, temadage og lignende.

Vil du være med?

Det er vigtigt, at du kan afsætte tid til mindst tre månedlige vagter af fire timer, og en af disse vagter skal gerne ligge en weekend, samt at du kan være rådgiver i minimum et år.

Derudover er det vigtigt, at du:

  • har en relevant faglig baggrund, som fx. læge, psykolog, socialrådgiver, sygeplejerske eller lignende, eller studerende inden for disse områder på minimum 4. studieår.
  • er engageret, psykisk robust, professionel og vil være med til at værne om vores hyggelige atmosfære og faglige fællesskab (deltagelse i supervision, kollegial sparring og temadage m.m.).
  • kan rådgive fra vores lokaler i København.
  • kan afsætte tid til en ugentlig vagt på 4 timer, heraf en månedlig weekendvagt, samt at du kan være rådgiver i minimum 1,5 år.

Introduktionsforløb

Der er et obligatorisk introduktionsforløb. Næste forløb ligger:

  • Mandag d. 4. marts kl. 17-21

  • Lørdag d. 9. marts kl. 9-15

  • Mandag d. 11. marts kl. 17-21

Efter introduktionsforløbet

Efter introduktionsforløbet gennemgår du et grundigt oplæringsforløb over fem uger. Du følges med en erfaren telefonrådgiver, som bliver din mentor i oplæringsforløbet. 

Vagterne i oplæringsforløbet aftaler du og din mentor sammen.

Efter oplæringen bestemmer du selv dag og tidspunkt for din ugentlige vagt. Vagterne er fordelt på følgende måde: Mandag-torsdag 10-14, 14-18 og 18-22. Fredag-søndag samt helligdage 10-14 og 14-18.

Som frivillig rådgiver bliver du en del af et engageret tværfagligt team i København.

Ansøgningsfrist

Du kan ansøge om at blive rådgiver til og med d. 1. februar, 2019 - men gerne før. Vi afholder samtaler i uge 4, 5 og 6.

Har du spørgsmål eller Vil du være med

Hvis du vil være en del af vores dygtige team, og du vil et godt liv til flere, så send en ansøgning med CV inden d. 1. februar 2019 men gerne før til Liza Johnson: tr@psykiatrifonden.dk. Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du også kontakte Liza Johnson på lj@psykiatrifonden.dk eller 2122 1959.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883