Er din kommune rød, gul eller grøn?

I begyndelsen af april 2017 sendte Psykiatrifonden en mail til alle landets kommuner og spurgte, om kommunen havde et gratis, åbent tilbud om psykologhjælp til unge, og hvis ja, hvad tilbuddet bestod af. Sidst i april fulgte vi op på de kommuner, der ikke havde svaret. På kortet kan du se, om din kommune er rød, gul eller grøn.

 • Gul

  Du er landet på en gul kommune. Var vi på Facebook, ville gul stå for ”It’s complicated”. Her står gul for, at kommunen måske har et tilbud om psykologhjælp til unge mellem 15 og 25, men måske er det kun for unge under uddannelse, eller måske er det henvendt til hele familier og ikke alene til den unge.

   

  Kommunens tilbud lever ikke op til det, Psykiatrifonden arbejder for – at alle kommuner skal have et tilbud til sine unge borgere i alderen 15 til 25 år om åben, gratis og anonym psykologhjælp.

 • Rød

  Du er landet på en rød kommune. Rød som stop – rød for: ”Kommunen her har ikke noget åbent, gratis, anonymt tilbud om psykologhjælp til unge mellem 15 og 25 år”, eller kommunen har ikke svaret på vores henvendelser.

   

  Nogle kommuner i Danmark har valgt at give sine unge det tilbud i en erkendelse af, at mange unge kæmper med dårlig trivsel og at de og deres familier ikke har mulighed for selv at betale for den professionelle hjælp, der kan være et afgørende skridt for deres udvikling og for deres muligheder i livet – professionel hjælp, der kan være meget dyr, også selv om man måske får tilskud til at betale.

 • Grøn

  Du er landet på en grøn kommune. Kommunen her er en af de kommuner i Danmark, der allerede har valgt at give sine unge borgere et tilbud om åben, gratis og anonym psykologhjælp i en erkendelse af, at mange unge kæmper med dårlig trivsel og at de og deres familier ikke har mulighed for selv at betale for den professionelle hjælp, der kan være et afgørende skridt for deres udvikling og for deres muligheder i livet.

   

  Det er vi glade for i Psykiatrifonden. Psykiatrifonden arbejder for, at alle kommuner i Danmark skal have et tilbud om åben, gratis og anonym psykologhjælp til sine unge borgere i alderen 15-25 i en erkendelse af, at mange unge kæmper med dårlig trivsel og at de og deres familier ikke har mulighed for selv at betale for den professionelle hjælp, der kan være et afgørende skridt for deres udvikling og for deres muligheder i livet.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883