Søgning

Søg efter noget specifikt, eller udforsk indholdet

57 resultater

Gruppeleder for børn og unge

4-dages gruppelederkursus med fokus på børn og unge, som vokser op i familier, hvor én eller begge forældre er ramt af psykisk sygdom.

/uddannelser-kurser-og-konsulentydelser/uddannelser-kurser/gruppeleder.aspx

Børn tager mobilen med i seng - det påvirker nattesøvnen og deres karakterer

Hvert andet barn bruger sin smartphone eller tablet inden sengetid, viser Psykiatrifondens nye undersøgelse. Skærmene frarøver børn og unge nødvendig søvn, og det kan have alvorlige konsekvenser. Psykiatrifondens chefpsykolog Ditte Charles opfordrer forældre til at interessere sig for deres børns digitale liv. Så er det lettere at sætte grænser, siger hun til blandt andre Politiken.

/nyheder/2019/boern-tager-mobilen-med-i-seng-det-paavirker-nattesoevnen-og-deres-karakterer.aspx

Tal om det svære – og slip det

Alt for mange unge oplever angst, stress eller føler et urimeligt stort pres for at præstere. ”Sig det højt” er navnet på Psykiatrifondens kampagne og indsats særligt for unge kvinder med angst. Flere undersøgelser har gennem de senere år vist, at især de unge kvinder i alderen 16 til 24 år er hårdt ramt. Det fik Psykiatrifonden til at skabe et projekt, der for alvor blev løbet i gang i efteråret 2018 og løber frem til og med 2020.

/boern-unge/sig-det-hoejt/tal-om-det-svaere-og-slip-det.aspx

BØRN, DER VOKSER OP MED EN MOR ELLER FAR MED PSYKISK SYGDOM: PSYKIATRIFONDEN SKAL DRIVE NYT KOMPETENCECENTER

Psykiatrifonden skal stå i spidsen for det nye nationale kompetencecenter for børn, der vokser op psykisk sygdom i familien. ”Det er et utroligt vigtigt område, der her bliver prioriteret. Børn til forældre eller søskende med psykisk sygdom er en helt særlig risikogruppe. Vil vi forebygge psykisk sygdom- og det vil vi - så er det disse børn, der kræver en helt særlig og tidlig indsats”, siger Psykiatrifondens formand psykiater Torsten Bjørn Jacobsen. Centeret begynder sit arbejde i det tidlige efterår.

/nyheder/2019/børn-der-vokser-op-med-en-mor-eller-far-med-psykisk-sygdom-psykiatrifonden-skal-drive-nyt-kompetencecenter.aspx

Til unge der har forældre med psykisk sygdom

Bekymrer du dig om din mor eller far, der har en psykisk sygdom, og kender du til, at det kan være svært at balancere et ungdomsliv samtidig? Og hvor ensomt det nogle gange kan føles? Her på siden finder du en række tilbud til unge af forældre med psykisk sygdom.

/boern-unge/boern-og-unge-som-paaroerende/unge.aspx

Ring, chat eller skriv

Faglighed, imødekommenhed, interesse og respekt er nøgleord i vores rådgivning. Vi tilstræber at skabe en åben og tryg kontakt til alle, der henvender sig. Rådgivningen er gratis og anonym.

/faa-hjaelp.aspx

Sådan gør du

Når du opretter testamente, sikrer du, at dine ejendele og formue fordeles, som du ønsker. Er der ikke noget testamente, er det arveloven, der gælder. Hvis du ikke har nogen lovmæssige arvinger og ikke har skrevet testamente, går hele arven til staten.

/stoet/arv-og-testamente/arv-og-testamente-saadan-goer-du.aspx

Se film med unge pårørende

Har du en far eller mor med psykisk sygdom? Her kan du høre Ida, Anders og Sif fortælle om, hvordan de har oplevet at være ung og have en forælder med psykisk sygdom. Fx om bekymring for sin forælder, udfordringen i at prioritere sig selv, eller hvad det har givet at møde andre unge i samme situation.

/boern-unge/boern-og-unge-som-paaroerende/unge/se-film-med-unge-af-foraeldre-med-psykisk-sygdom.aspx

Fakta om Psykisk sundhed i Danmark

Få overblik over tal og fakta om psykisk sundhed i Danmark.

/viden/fakta.aspx
1 2 3 4 5   6

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883