Søgning

Søg efter noget specifikt, eller udforsk indholdet

133 resultater

Gruppeleder for børn og unge

4-dages gruppelederkursus med fokus på børn og unge, som vokser op i familier, hvor én eller begge forældre er ramt af psykisk sygdom.

/uddannelser-kurser-og-konsulentydelser/uddannelser-kurser/gruppeleder.aspx

Tal om det svære – og slip det

Alt for mange unge oplever angst, stress eller føler et urimeligt stort pres for at præstere. ”Sig det højt” er navnet på Psykiatrifondens kampagne og indsats særligt for unge kvinder med angst. Flere undersøgelser har gennem de senere år vist, at især de unge kvinder i alderen 16 til 24 år er hårdt ramt. Det fik Psykiatrifonden til at skabe et projekt, der for alvor blev løbet i gang i efteråret 2018 og løber frem til og med 2020.

/boern-unge/sig-det-hoejt/tal-om-det-svaere-og-slip-det.aspx

Børn tager mobilen med i seng - det påvirker nattesøvnen og deres karakterer

Hvert andet barn bruger sin smartphone eller tablet inden sengetid, viser Psykiatrifondens nye undersøgelse. Skærmene frarøver børn og unge nødvendig søvn, og det kan have alvorlige konsekvenser. Psykiatrifondens chefpsykolog Ditte Charles opfordrer forældre til at interessere sig for deres børns digitale liv. Så er det lettere at sætte grænser, siger hun til blandt andre Politiken.

/nyheder/2019/boern-tager-mobilen-med-i-seng-det-paavirker-nattesoevnen-og-deres-karakterer.aspx

Depression, selvmord og misbrug: Når rollemodeller er med til at bryde de negative mønstre

Forebyggelse er også at bryde dårlige mønstre, måske med hjælp fra nogen. Lisbeth Hersø Rasmussen har været igennem det hele. Hun voksede op med en voldelig far, der drak og slog. Hun slap væk, men faldt tilbage i dårlige mønstre, hvilket hun ellers havde svoret, at hun ikke ville, da hun selv fik børn. Heldigvis har hun også mødt rolle­ modeller på vejen, som er skyld i det vigtigste: at hun er her endnu, kæmper hver dag, og at hun selv griber ind, hvis hun ved, at et barn har det svært.

/viden/gode-raad-og-temaer/fra-barn-til-ung-til-voksen/depression-selvmord-og-misbrug.aspx

”Doktor Klog” sætter ord på fars og eller mors sygdom

Hun hedder Ida Kattrup og er overlæge med speciale i psykiatri. Men blandt børn og unge bliver hun aldrig kaldt andet end ”Doktor Klog”. Hun er, udover at have et sjovt kælenavn, kendt og respekteret for arbejdet med børn/unge, der har en far eller mor med psykisk sygdom. ”Doktor Klog” arbejder bl.a. med børne- og ungegrupper, hvor hun taler med børn/unge om, hvad en psykisk sygdom er for noget, og hvad det betyder at have en psykiatrisk diagnose.

/nyheder/2019/doktor-klog-saetter-ord-paa-fars-og-eller-mors-sygdom.aspx

Julia Sofia og flere unge kvinder åbner op

Et sommerhus på Amager danner rammen, mens Julia Sofia, "Sig det højt"-ambassadør Cynthia og en række unge YouTubere åbner op om pres, perfektion og angst - og om vigtigheden af at sige det højt.

/boern-unge/sig-det-hoejt/film-vi-taler-om-angst-og-pres.aspx

UNDERSØGELSE: HVORDAN PÅVIRKER CORONA-PANDEMIEN DIG FYSISK OG PSYKISK?

En ny, stor, international undersøgelse samler viden om, hvordan corona-pandemien påvirker det fysiske og psykiske helbred hos børn og voksne, hos mennesker med psykisk sygdom og hos sundhedspersonale. Nu er den danske del klar, og forskerne håber, at tusinder af danskere vil besvare et online spørgeskema.

/nyheder/2020/undersøgelse-hvordan-påvirker-corona-pandemien-dig-fysisk-og-psykisk.aspx

"Bornholmermodellen" giver børn frirum

En mangeårig indsats for børn i bornholmske familier med en psykisk sygdom betyder, at mange af børnene i familierne i dag bliver både set og hørt. Ligesom i resten af landet er det stadig ofte et tabu at have en mor eller far, der har en psykisk sygdom. Men 15 års erfaring med bl.a. børnegrupper har givet Bornholms børn et frirum og samtidig løsnet op for tabuet. Tværfaglig vidensdeling og lang erfaring hos de, der arbejder med børnene, har givet resultater.

/nyheder/2019/bornholmermodellen-giver-boern-frirum.aspx

Nyt digitalt spil hjælper børn i familier med psykisk sygdom

Børn, der vokser op i familier med psykisk sygdom, får nu digital hjælp. Et spil med titlen ”Snak om det” er nemlig udviklet til både børn og deres familier. Gennem et spil med mange muligheder kan familien hjælpe især børn/unge med at få talt om det, der er svært. Spillet er udviklet af Psykiatrifonden.

/nyheder/2019/nyt-digitalt-spil-hjaelper-boern-i-familier-med-psykisk-sygdom.aspx

Misbrug af alkohol og stoffer

Et fælles træk ved forståelsen af et misbrug er: Når et forbrug er blevet til et overforbrug og et problemgivende forbrug. I diagnosesystemet hedder det ”Psykiske lidelser og adfærdsmæssige forstyrrelser forårsaget af psykoaktive stoffer”.

/viden/diagnoser/misbrug-af-alkohol-og-stoffer.aspx
1 2 3 4 5   14

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883