Søgning

Søg efter noget specifikt, eller udforsk indholdet

60 resultater

ANGST ELLER BEKYMRET FOR CORONA? SÅDAN KAN DU HJÆLPE DIG SELV OG ANDRE

Er du mere bekymret for tiden? Det er de fleste nok. Bange for at blive smittet, bange for at smitte andre, måske bange for at miste sit arbejde eller ked af at gå glip af vigtige begivenheder. Men nogle bliver mere bekymrede end andre. Det gælder naturligt de, der har et skrøbeligt helbred og mindre modstandskraft, men det gælder i høj grad også de, der i forvejen har det svært og måske lever med angst. Her kan du finde hjælp og gode råd, til at tackle corona-situationen.

/nyheder/2020/angst-eller-bekymret-for-corona-sådan-kan-du-hjælpe-dig-selv-og-andre.aspx

4. Udsæt dig for det du frygter

Når du har PTSD, vil du typisk gøre alt, hvad du kan for at undgå de situationer, som minder dig om dit traume og giver dig angst. Det virker på kort sigt. Men på længere sigt er undvigelse med til at vedligeholde din PTSD. Hør psykolog Casper Aaen fortælle, hvordan du kan arbejde med at mindske din PTSD ved at udsætte dig for de situationer, du frygter – lidt af gangen.

/det-mentale-motionscenter/ptsd/4-udsaet-dig-for-det-du-frygter.aspx

UNDERSØGELSE: HVORDAN PÅVIRKER CORONA-PANDEMIEN DIG FYSISK OG PSYKISK?

En ny, stor, international undersøgelse samler viden om, hvordan corona-pandemien påvirker det fysiske og psykiske helbred hos børn og voksne, hos mennesker med psykisk sygdom og hos sundhedspersonale. Nu er den danske del klar, og forskerne håber, at tusinder af danskere vil besvare et online spørgeskema.

/nyheder/2020/undersøgelse-hvordan-påvirker-corona-pandemien-dig-fysisk-og-psykisk.aspx

Til dig der har angst

I denne del af det mentale motionscenter finder du en række øvelser, der kan hjælpe dig, hvis du oplever angst, nervøsitet, uro, frygt eller bekymringer. Prøv øvelserne her og se, hvad der virker bedst for dig.

/det-mentale-motionscenter/angst.aspx

3. Træk vejret og reflektér

Intentionsøvelsen er en af grundstenene i compassion-træning, da den hjælper dig til at få fokus på og bevidsthed omkring, det du gerne vil træne i dit liv. Nanja Holland Hansen er certificeret instruktør i Compassion Cultivation Training (CCT).

/det-mentale-motionscenter/compassion/3-traek-vejret-og-reflektér.aspx

Psykiatridage efterår 2020: Personlighedsforstyrrelser

I efteråret 2020 inviterer Psykiatrifonden til Psykiatridage ad to omgange. Den første handler i år om personlighedsforstyrrelser og den anden om angst og autisme hos børn. Kom og få indblik og stærke oplæg. Psykiatridage finder sted i Vejle og i København.

/uddannelser-kurser-og-konsulentydelser/psykiatridage.aspx

De 600 millioner til psykiatrien skal rammes ind af stærk tiårsplan

Nu er finansloven på vej gennem Folketinget, og bliver den vedtaget, går der 600 årlige millioner til psykiatrien fra næste år. Det er vigtige og tiltrængte midler, og skal de anvendes bedst muligt, haster det at få dem rammet ind af den ambitiøse tiårsplan for psykiatrien, politikerne har lovet. Det skriverTorsten Bjørn Jacobsen, overlæge i psykiatri og formand for Psykiatrifonden, i et debatindlæg i Altinget.

/nyheder/2019/psykiatrifonden-om-fl20-de-600-millioner-til-psykiatrien-skal-rammes-ind-af-staerk-tiaarsplan.aspx

Psykiatrifonden: Råd om angst for corona

Er du mere bekymret for tiden? Det er de fleste nok. Bange for at blive smittet, bange for at smitte andre, måske bange for at miste sit arbejde eller ked af at gå glip af vigtige begivenheder. Men nogle bliver mere bekymrede end andre. Det gælder naturligt de, der har et skrøbeligt helbred og mindre modstandskraft, men det gælder i høj grad også de, der i forvejen har det svært og måske lever med angst. Det mærker man hos Psykiatrifondens telefonrådgivning, hvor en del af opkaldene de senere dage har handlet om angst og bekymringer, der er tæt forbundet med coronavirus. Og der er råd og hjælp at hente.

/nyheder/2020/psykiatrifonden-raad-om-angst-for-corona.aspx
1 2 3 4 5   6

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883