Søgning

Søg efter noget specifikt, eller udforsk indholdet

132 resultater

Depression, selvmord og misbrug: Når rollemodeller er med til at bryde de negative mønstre

Forebyggelse er også at bryde dårlige mønstre, måske med hjælp fra nogen. Lisbeth Hersø Rasmussen har været igennem det hele. Hun voksede op med en voldelig far, der drak og slog. Hun slap væk, men faldt tilbage i dårlige mønstre, hvilket hun ellers havde svoret, at hun ikke ville, da hun selv fik børn. Heldigvis har hun også mødt rolle­ modeller på vejen, som er skyld i det vigtigste: at hun er her endnu, kæmper hver dag, og at hun selv griber ind, hvis hun ved, at et barn har det svært.

/viden/gode-raad-og-temaer/fra-barn-til-ung-til-voksen/depression-selvmord-og-misbrug.aspx

Gruppeleder for børn og unge

4-dages gruppelederkursus med fokus på børn og unge, som vokser op i familier, hvor én eller begge forældre er ramt af psykisk sygdom.

/uddannelser-kurser-og-konsulentydelser/uddannelser-kurser/gruppeleder.aspx

Børn tager mobilen med i seng - det påvirker nattesøvnen og deres karakterer

Hvert andet barn bruger sin smartphone eller tablet inden sengetid, viser Psykiatrifondens nye undersøgelse. Skærmene frarøver børn og unge nødvendig søvn, og det kan have alvorlige konsekvenser. Psykiatrifondens chefpsykolog Ditte Charles opfordrer forældre til at interessere sig for deres børns digitale liv. Så er det lettere at sætte grænser, siger hun til blandt andre Politiken.

/nyheder/2019/boern-tager-mobilen-med-i-seng-det-paavirker-nattesoevnen-og-deres-karakterer.aspx

Misbrug af alkohol og stoffer

Et fælles træk ved forståelsen af et misbrug er: Når et forbrug er blevet til et overforbrug og et problemgivende forbrug. I diagnosesystemet hedder det ”Psykiske lidelser og adfærdsmæssige forstyrrelser forårsaget af psykoaktive stoffer”.

/viden/diagnoser/misbrug-af-alkohol-og-stoffer.aspx

Tal om det svære – og slip det

Alt for mange unge oplever angst, stress eller føler et urimeligt stort pres for at præstere. ”Sig det højt” er navnet på Psykiatrifondens kampagne og indsats særligt for unge kvinder med angst. Flere undersøgelser har gennem de senere år vist, at især de unge kvinder i alderen 16 til 24 år er hårdt ramt. Det fik Psykiatrifonden til at skabe et projekt, der for alvor blev løbet i gang i efteråret 2018 og løber frem til og med 2020.

/boern-unge/sig-det-hoejt/tal-om-det-svaere-og-slip-det.aspx

310.000 børn vokser op med forældre med psykisk sygdom

310.000 børn vokser op med en mor eller far med psykisk sygdom, viser Psykiatrifondens nye undersøgelse. De lever med en forhøjet risiko for selv at få det svært senere hen, og deres liv er ofte meget præget af mors eller fars sygdom. Derfor er det så vigtigt, at børnene bliver set, hørt og tilbudt støtte. At kommunerne har tilbud til dem, at lærere og pædagoger ved nok, at børnene får sikret deres rettigheder.

/nyheder/2019/310000-boern-vokser-op-med-foraeldre-med-psykisk-sygdom.aspx

3. Træk vejret og reflektér

Intentionsøvelsen er en af grundstenene i compassion-træning, da den hjælper dig til at få fokus på og bevidsthed omkring, det du gerne vil træne i dit liv. Nanja Holland Hansen er certificeret instruktør i Compassion Cultivation Training (CCT).

/det-mentale-motionscenter/compassion/3-traek-vejret-og-reflektér.aspx

Personlighedsforstyrrelser og andre forandringer af personlighed og adfærd

Når man har en personlighedsforstyrrelse, afviger ens personlighed på en lang række områder, fx følelsesliv og holdninger. Man kan fx mangle evnen til at føle skyld og tage ansvar. Eller man kan være overfølsom over for kritik. Det betyder ikke, at den ramte person KUN er sådan, men det kan være dominerende træk.

/viden/diagnoser/personlighedsforstyrrelse.aspx

Skizofreni og andre psykoser

Når man er psykotisk, smelter virkelighed og fantasi sammen. Man kan føle sig forfulgt eller høre stemmer, ingen andre kan høre. Den mest almindelige form for psykotisk sindslidelse er skizofreni. Ved skizotypi mangler de psykotiske symptomer i form af vrangforestillinger og hallucinationer.

/viden/diagnoser/skizofreni-og-andre-psykoser.aspx
1 2 3 4 5   14

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883