Søgning

Søg efter noget specifikt, eller udforsk indholdet

7 resultater

UNDERSØGELSE: HVORDAN PÅVIRKER CORONA-PANDEMIEN DIG FYSISK OG PSYKISK?

En ny, stor, international undersøgelse samler viden om, hvordan corona-pandemien påvirker det fysiske og psykiske helbred hos børn og voksne, hos mennesker med psykisk sygdom og hos sundhedspersonale. Nu er den danske del klar, og forskerne håber, at tusinder af danskere vil besvare et online spørgeskema.

/nyheder/2020/undersøgelse-hvordan-påvirker-corona-pandemien-dig-fysisk-og-psykisk.aspx

Psykiatrifonden: Råd om angst for corona

Er du mere bekymret for tiden? Det er de fleste nok. Bange for at blive smittet, bange for at smitte andre, måske bange for at miste sit arbejde eller ked af at gå glip af vigtige begivenheder. Men nogle bliver mere bekymrede end andre. Det gælder naturligt de, der har et skrøbeligt helbred og mindre modstandskraft, men det gælder i høj grad også de, der i forvejen har det svært og måske lever med angst. Det mærker man hos Psykiatrifondens telefonrådgivning, hvor en del af opkaldene de senere dage har handlet om angst og bekymringer, der er tæt forbundet med coronavirus. Og der er råd og hjælp at hente.

/nyheder/2020/psykiatrifonden-raad-om-angst-for-corona.aspx

ANGST ELLER BEKYMRET FOR CORONA? SÅDAN KAN DU HJÆLPE DIG SELV OG ANDRE

Er du mere bekymret for tiden? Det er de fleste nok. Bange for at blive smittet, bange for at smitte andre, måske bange for at miste sit arbejde eller ked af at gå glip af vigtige begivenheder. Men nogle bliver mere bekymrede end andre. Det gælder naturligt de, der har et skrøbeligt helbred og mindre modstandskraft, men det gælder i høj grad også de, der i forvejen har det svært og måske lever med angst. Her kan du finde hjælp og gode råd, til at tackle corona-situationen.

/nyheder/2020/angst-eller-bekymret-for-corona-sådan-kan-du-hjælpe-dig-selv-og-andre.aspx

”Det er svært at finde ud af, hvad der er angst, og hvad der er normal bekymring”

Anna er 20 år gammel og lider af angst og OCD. Hun er unge-ambassadør for Psykiatrifondens indsats ’Sig det Højt’. Corona-epidemien påvirker Anna i særlig grad, da det trigger hendes sygdom.

/nyheder/2019/det-er-svaert-at-finde-ud-af-hvad-der-er-angst-og-hvad-der-er-normal-bekymring.aspx

Kom gratis i sommerhus: Ladywalk låner sommerhus ud til kvinder med psykisk sygdom

Motionseventet Ladywalk støtter kvinder, som har eller har haft en psykisk sygdom. Selvom Ladywalk desværre må vente til 2021 på grund af coronavirus-pandemien, så er det fortsat muligt for Ladywalk at stille deres sommerhus gratis til rådighed for kvinder, der lider af en psykisk sygdom. Måske er det noget for dig?

/nyheder/2020/ladywalk-laaner-sommerhus-til-kvinder-med-psykisk-sygdom.aspx

Coronakrisen har medført drastiske ændringer for os! Det bliver vi allesammen mentalt påvirkede af. Og hvis vi i forvejen lever med psykisk sygdom, er påvirkningen ofte endnu større.

/stoet/stoettemedlem.aspx

KENDER DU ET BARN I EN SVÆR FAMILIESITUATION? SÅDAN KAN DU HJÆLPE LIGE NU

Hjemmeskole, hjemmearbejde og corona-situation sætter mange børn og deres familiers tålmodighed på en hård prøve, men det er intet imod, hvad de børn, som i forvejen er udsatte, kan opleve lige nu. Hvis far eller mor har et misbrug, en psykisk sygdom, en fysisk sygdom, har mistet sit arbejde, så er det afgørende for børnene fortsat at blive set, hørt og hjulpet nu. Den hverdag, børnene kender, hvor skole og institution kan være åndehuller i et svært og uforudsigeligt børneliv, er sat ud af spillet. Hjælp børnene i dit netværk med at håndtere det. Her er en række ting, du kan gøre for barnet.

/nyheder/2020/kender-du-et-barn-i-en-svær-familiesituation-sådan-kan-du-hjælpe-lige-nu.aspx
1

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883