Sådan gør du

Når du opretter testamente, sikrer du, at dine ejendele og formue fordeles, som du ønsker. Er der ikke noget testamente, er det arveloven, som afgør, hvordan der arves. Det betyder, at den nærmeste familie arver. Hvis du ikke har nogen lovmæssige arvinger og ikke har skrevet testamente, går hele arven til staten.

Hvorfor oprette eller ændre testamente
 

 

Der er mange fordele ved at oprette et testamente – uanset formue og alder, og uanset om du har ægtefælle, børn eller andre slægtsarvinger. Det kan fx være en god idé at oprette testamente, hvis du gerne vil tilgodese en god ven, hvis du har sammenbragte børn eller adoptivbørn, hvis du er selvstændig erhvervsdrivende, eller hvis du ønsker at forebygge uoverensstemmelser mellem dine arvinger. Du kan også oprette testamente, fordi du gerne vil støtte et velgørende formål. Med et testamente kan du sikre, at dine ønsker bliver tilgodeset, og at behandlingen af dødsboet kan foregå problemfrit.  

Arveloven bestemmer som udgangspunkt, at du har mulighed for at råde over ¾ af, hvad du ejer, hvis du har tvangsarvinger. Har du ingen tvangsarvinger, råder du over det hele.

 

GRATIS TESTAMENTE

Der er flere muligheder for gratis oprettelse af testamente, hvis du vil tilgodese Psykiatrifonden.

Psykiatrifonden samarbejder med advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, som kan oprette et (ukompliceret) testamente gratis, hvis du ønsker at inkludere Psykiatrifonden (og evt. andre organisationer) med fx en procentdel af din formue eller et bestemt beløb. I den forbindelse kan du få juridisk rådgivning og svar på evt. spørgsmål.

Kontakt Betina Albrechtsen på 2349 4016 eller ba@psykiatrifonden.dk, hvis du ønsker at høre mere om muligheden for at oprette gratis testamente og få juridisk rådgivning.

Hvis du har bestemt dig for at give et bestemt beløb til Psykiatrifonden og ikke har brug for juridisk rådgivning, kan du gratis oprette et legat via en online formular hos Legal Desk.

 

Hvad kan testamenteres
 

 

Når du opretter et testamente, har du mulighed for at betænke velgørende formål eller personer, som betyder noget særligt for dig - uafhængig af om du har børn, eller om du er gift. 
Du kan vælge at testamentere på forskellige måder:
 

 

  • Hvis du har tvangsarvinger: Op til ¾ af din formue - angivet som en procentdel
  • Hvis du ikke har tvangsarvinger: Op til hele din formue - angivet som en procentdel
  • Et bestemt beløb eller bestemte ejendele Restbeløbet efter at tvangsarv og legater er betalt

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883