Indsamlingsetik, spørgsmål og svar

Her kan du finde svar på typiske spørgsmål vedrørende donationer og støttemedlemskaber.

Som humanitær organisation er Psykiatrifonden godkendt efter Ligningslovens § 8A. Psykiatrifonden er medlem af ISOBRO (Indsamlingsorganisationernes Brancheforening) og følger de indsamlingsetiske retningslinjer, som brancheforeningen har defineret. Se mere her http://www.isobro.dk/indsamlingsetik/. Det indebærer respekt for bidragyderes integritet og handlefrihed, troværdig kommunikation samt åbenhed og gennemsigtighed om vores formål, ledelse og økonomi. Læs mere her.

Fradrag

Uanset hvordan du vælger at støtte Psykiatrifondens arbejde, kan du få fuldt skattefradrag. Du skal blot oplyse os dit cpr-nummer. Se mere herunder.

Indsamlingstilladelse

Psykiatrifonden har indsamlingstilladelse fra indsamlingsnævnet IN-nr.: 00165

Indsamlede midler anvendes til fordel for Psykiatrifondens arbejde for at sikre bedre psykisk trivsel i Danmark. Organisationens indsamlinger er landsdækkende og foregår på websites, via SMS, MobilePay, sociale medier, www.betternow.dk, www.vimobil.dk o.lign. Derudover i vores blad Psykiatri-Information og i tryksager samt annoncer.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Hvis du ikke får svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på stoettemedlem@psykiatrifonden.dk eller 2434 6710.

 • Psykiatrifonden har indsamlingstilladelse fra indsamlingsnævnet IN-nr.: 00165

  Psykiatrifonden har indsamlingstilladelse fra indsamlingsnævnet IN-nr.: 00165

   

  Indsamlede midler anvendes til fordel for Psykiatrifondens arbejde for at sikre bedre psykisk trivsel i Danmark. Organisationens indsamlinger er landsdækkende og foregår på websites, via SMS, MobilePay, sociale medier, www.betternow.dk, www.vimobil.dk o.lign. Derudover i vores blad Psykiatri- Information og i tryksager samt annoncer.

 • Kan jeg klage?

  Du er altid velkommen til at kontakte os på e-mail til stoettemedlem@psykiatrifonden.dk eller ringe til os på 2434 6710, hvis der er noget, du er i tvivl om eller utilfreds med. Det er også muligt at indsende en klage til ISOBRO’s Branchenævn.

 • Er du blevet ringet op?

  Psykiatrifonden ringer i øjeblikket til privatpersoner, fordi vi har brug for opbakning og støtte til vores arbejde. Vi kæmper for at sikre bedre psykisk sundhed i Danmark, og vi vil gerne hjælpe og rådgive flere mennesker med psykiske problemer og sygdomme. Og jo flere vi er, jo større indflydelse har vi! Vi beder om et fast månedligt beløb til vores arbejde, og opfordrer til at oprette en Betalingsservice-aftale – det sparer den enkelte for tid og gebyrer, og det sparer Psykiatrifonden for administration.

   

  Oplysninger i telefonen

  For at oprette en Betalingsservice-aftale er det nødvendigt at oplyse registreringsnummer og kontonummer. Og for at opnå skattefradrag for din støtte, skal du oplyse dit CPR-nummer. Det er normal praksis at bede om kontooplysninger og CPR-nummer i telefonen for at tilmelde et støttemedlemskab til Betalingsservice – en praksis som mange humanitære organisationer i dag benytter. Ifølge Betalingsservice kan det ikke misbruges, når man opgiver personfølsomme oplysninger i telefonen.

   

  Vi lægger vægt på en god dialog

  Psykiatrifonden samarbejder med to eksterne telemarketingfirmaer, TMPO (www.tmpo.dk) og ALL EARS (https://all-ears.dk), som følger de indsamlingsetiske retningslinjer for branchen (http://www.isobro.dk/indsamlingsetik/). Vi lægger stor vægt på at gennemføre alle samtaler på en høflig og respektfuld måde. En telefonsamtale giver mulighed for dialog. Og vi oplever generelt, at rigtig mange er interesserede i vores sag. I en telefonsamtale kan du stille spørgsmål og få svar – og tage stilling til, hvordan du ønsker at støtte. Du kan også altid sige nej eller afbryde en samtale.

   

  Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på stoettemedlem@psykiatrifonden.dk eller 2434 6710.

 • ER MIN STØTTE FRADRAGSBERETTIGET?

  Når du støtter Psykiatrifondens arbejde, kan du få fuldt skattefradrag for din støtte - op til i alt 16.300 kr. i 2019. Samlevende ægtefæller kan få hvert sit fradrag.

   

  Du kan få fradrag for støttemedlemskab, fast månedlig støtte og enkeltdonationer. For at opnå fradrag skal du oplyse os dit CPR-nummer. Vi har pligt til at indberette dit bidrag til SKAT, hvilket du ikke selv kan gøre. Hvis du allerede støtter og ikke har oplyst dit CPR-nummer, kan du kontakte os på telefon 2434 6710. Vi behandler naturligvis dine oplysninger fortroligt.

   

  Virksomheder kan ligeledes opnå fradrag op til 16.300 kr., såfremt I oplyser os jeres CVR-nummer.

 • JEG HAR AFMELDT MIT STØTTEMEDLEMSKAB, MEN DEN SIDSTE BETALING ER ALLIGEVEL TRUKKET FRA MIN KONTO?

  Af hensyn til din sikkerhed,kan vi ikke trække en betaling tilbage, når den allerede er afsendt til betalingsservice. Hvis du ikke ønsker at betale det sidste bidrag, skal du derfor selv afvise betalingen på din netbank.

 • HVORDAN AFMELDER JEG MIT STØTTEMEDLEMSKAB?

  Hvis du ønsker at afmelde dit støttemedlemskab, skal du sende en e-mail til stoettemedlem@psykiatrifonden.dk eller ringe til os på 2434 6710.

   

  Det vil være os en stor hjælp, hvis du kan oplyse dit støtte-ID samt en udmeldelsesårsag i e-mailen. Hvis du ikke kan finde dit støtte-ID, kan vi også bruge din adresse.

   

  Vær opmærksom på, at du ikke afmelder dit støttemedlemskab ved blot at afmelde din PBS-aftale hos os.

 • KAN JEG ÆNDRE MIT STØTTEBELØB?

  Hvis du ønsker at hæve/sænke dit støttebeløb eller bare ønsker at høre mere om de forskellige støttemuligheder, kan du skrive til os på stoettemedlem@psykiatrifonden.dk eller ringe til os på 2434 6710.

 • HVORDAN FÅR JEG MIN RABAT I WEBSHOPPEN?

  Alle støttemedlemmer får 10% rabat på bøger fra Psykiatrifondens Forlag og rabat på udvalgte foredrag.

   

  Når du har valgt, hvilke varer du ønsker at købe, går du videre til indkøbskurven. Her er der to felter, hvor du kan indtaste dit støtte-ID og dit postnummer. Når du klikker på forstørrelsesglasset (den blå knap ved siden af felterne), fratrækkes rabatten fra det endelige beløb. Du kan se den fratrukne rabat ude til højre.

 • JEG ER FLYTTET. HAR I MIN NYE ADRESSE?

  Hvis du skifter adresse, skal du sende en e-mail til stoettemedlem@psykiatrifonden.dk, hvor du oplyser dit støtte-ID din gamle adresse samt din nye adresse.

 • HVORDAN TILMELDER JEG BETALINGEN TIL BETALINGSSERVICE?

  Betalingsaftalen er en fordel både for dig og for os, idet du sparer tid, og vi sparer penge på gebyrer og administration. Du tilmelder dig betalingsservice ved at bruge følgende oplysninger: 

   

  PBS-nummer: 03471322

   

  Debitorgruppe nummer: 00001

   

  Støtte-ID: Dit personlige støtte-ID.

 • HVAD ER MIT STØTTE-ID?

  Dit støtte-ID findes i det velkomstbrev, som du får tilsendt kort efter din tilmelding samt i e-mails du modtager fra Psykiatrifonden.

   

  Du kan altid kontakte os på telefon 2434 6710 eller e-mail stoettemedlem@psykiatrifonden.dk, hvis du ikke kan finde dit støtte-ID. Oplys venligst dit fulde navn og din adresse i e-mailen. 

 • Hvordan giver jeg en donation?

  Du kan give en donation på mange måder. 

   

  Ønsker du at udnytte fradragsmuligheden (du kan få fuldt skattefradrag for din støtte – op til 15.600 kr. i 2017), skal du oplyse dit CPR-nummer, og så er det lettest at give din donation online på vores webshop her.


   

  Du kan også give din donation på følgende måder:

   

  - Mobilepay til 23 100 399 og støt med et valgfrit beløb. Skriv donation i tekstfeltet. Så støtter du vores generelle arbejde.

   

  - SMS PSYK til 1231 og støt med 50 kr. (+ alm. sms takst). Så støtter du vores generelle arbejde.

   

  - SMS UNG til 1231 og støt med 50 kr. (+ alm. sms takst). Så støtter du sårbare børn og unge.

   

  - Indsæt din donation på Psykiatrifondens konto nr. 3001-4777170708 i Danske Bank. Skriv venligst "Donation" i meddelelsesfeltet.

 • FÅR JEG EN BEKRÆFTELSE PÅ MIN TILMELDING SOM STØTTEMEDLEM?

  Når du har tilmeldt dig et støttemedlemskab, vil du modtage et velkomstbrev. Dette indeholder bl.a. det nyeste nummer af vores blad Psykiatri-Information. Der vil typisk gå 1-2 uger fra tilmelding til modtagelse af velkomstbrevet.

 • JEG HAR SKIFTET BANK, HVAD GØR JEG MHT. BETALINGSSERVICE?

  Hvis du skifter bank, skal du selv kontakte banken for at få overført dine betalingsaftaler til den nye bank. Vi kan desværre ikke gøre det for dig.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883