Eva Rosengaard har selv været køkkenchef i ISS i syv år, men de seneste ti år har hun arbejdet som driftskonsulent. Eer egen beskrivelse er det en blæksprutte, som klarer alle forhold mellem kundechefen og den lokale køkkenchef. Hun står også for at undervise køkkenchefer i blandt andet det, ISS kalder ”service with a human touch”.
”Alle kan jo gøre rent, så hvis vi skal gøre det bedre, skal vi sige goddag med et smil, fortæller Eva, som selv er et stort smil,” når hun omtaler sin arbejdsplads.
”Jeg er glad for at være i en virksomhed, som kerer sig om sine medarbejdere. Trivsel på arbejdspladsen er for mig, at man kan mærke, at virksomheden interesserer sig for den enkelte og for den forskellighed, vi alle repræsenterer,” siger Eva Rosengaard.
Dårlig stemning kan mærkes
Hun kan hurtigt mærke, hvis der er en dårlig stemning, når hun kommer rundt i landet. Og det gør hun hele tiden, for hun har sammen med kundechefen del i ansvaret for mange kundeforhold. Hvis hun opfanger mistrivsel, går hun rundt for at finde ud af, hvor skoen trykker.
”Ofte er det små ting, der kan skabe en dårlig stemning. Det kan være en systemfejl eller noget it, der driller. It er for eksempel nemmere for nogle end for andre, som har en anden tilgang, og det skal lederen være opmærksom på. Så må vi jo se at få det løst,” siger hun.
Vigtigt at holde kontakten
Hvis tingene stikker lidt dybere, bærer hun det videre op i systemet. Og deroppe findes der en lang række værktøjer, som kan sættes i spil. Alt fra zoneterapi til massage, sundhedsforsikring og sågar en intern ombudsmand.
”Vi gør meget ud af at informere om de tilbud, der er til medarbejderne, og vi opfordrer hele tiden til, at medarbejderne gør brug af dem,” siger hun. Og tilføjer, at det faktisk er sjældent, at hun oplever problemer med trivslen. Og det på trods af, at der hviler et stort pres på medarbejderne og et krav om hele tiden at præstere. ”Folk er vant til at arbejde på den måde. Nogle af vores kantinemedarbejdere slutter først ved 2-3 tiden om morgenen, og det kan være hårdt. Derfor tilbyder vi dem også en helbredsundersøgelse, så de løbende kan holde øje med, om de kan holde til det.”