Velkommen til chatten og gruppechatten for unge

Chatrådgivningen er rådgivning og chat til mennesker med psykiske sygdomme og problemer, personer i krise, deres pårørende og fagfolk. Gruppechatten er mellem unge af forældre med psykisk sygdom og en erfaren rådgiver. Chatrådgivningen og gruppechatten er gratis, fagligt funderet - og du kan være anonym.


 • Om en chatsamtale

  En chat kan bestå af et enkelt spørgsmål eller være en længere samtale, alt efter behov, og kan vare optil 60 min. Du bestemmer indholdet af chatsamtalen, hvor rådgiveren stiller uddybende spørgsmål, for at kunne give den bedst mulige rådgivning. Du har altid mulighed for at afslutte samtalen, når du ønsker. Rådgiveren afslutter først, når denne synes at samtalen er slut, og vil på forhånd altid oplyse om, at han/hun logger af.

   

  Hvis chatten pludselig lukker, er det pga. en fejl, og ikke fordi rådgiveren har afsluttet chatten.

   

  Såfremt du chatter fra en smartphone eller tablet, kan det ske, du mister forbindelsen, når denne går på stand by, eller du forlader chatvinduet.

   

  Forsøger du efterfølgende at kontakte chatrådgivningen igen, er det ikke sikkert, du får fat i den samme rådgiver.

   

  Hvis der er travlt på chatten, og du ikke kan komme til med det samme, kan du altid se, hvilket nummer du er i køen. En chatsamtale kan vare i optil 60 min., men også kortere tid, og ventetiden kan derfor variere meget. Du kan også kontakte Rådgivningen via telefonrådgivningen eller brevkassen.

 • OM GRUPPECHATTEN for unge

  Har du en forælder med psykisk sygdom? Gruppechatten er med andre unge og en rådgiver.

   

  Gruppechatten er for dig, der er ung og har en far eller mor med psykisk sygdom eller sårbarhed – og den er helt anonym og gratis. Her kan du møde andre unge i samme situation, uanset hvor i landet du bor. Samtidig vil der være en erfaren rådgiver til stede i chatsamtalen. Nogle gange vil der blive taget bestemte temaer op i gruppechatten, og andre gange vil det være mere frit.

 • Annonymitet

  Når du begynder chatten, vil du blive bedt om at udfylde køn, alder og hvilken region du bor i, så vi kan rådgive dig bedst muligt. Når chatsamtalen er slut, og du lukker chatvinduet, er det ikke længere muligt at se, hvad der er skrevet i chatten. Alle rådgivere har desuden tavshedspligt, og Rådgivningen lagrer ikke IP-adresser. Læs mere om anonymitet, tavshedspligt og underretningspligt her.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883