Velkommen til telefonrådgivningen 3925 2525

Telefonrådgivningen er rådgivning til mennesker med psykiske sygdomme og problemer, personer i krise, deres pårørende, og fagfolk. Rådgivningen er gratis, anonym og fagligt funderet.

Telefonrådgivning er en personlig samtale mellem dig og en rådgiver. Den kan bestå af et enkelt spørgsmål, eller være en længere samtale, alt efter behov, og kan vare optil 30 min. Du bestemmer indholdet af samtalen, hvor rådgiveren stiller uddybende spørgsmål, for at kunne give den bedst mulige rådgivning.

Du har altid mulighed for at afslutte samtalen, når du ønsker. Rådgiveren afslutter først, når denne synes at samtalen er slut, og vil på forhånd altid oplyse om, at han/hun lægger på.

Hvis forbindelsen pludselig afbrydes, er det pga. en fejl, og ikke fordi rådgiveren har lagt på.

Forsøger du efterfølgende at kontakte telefonrådgivningen igen, er det ikke sikkert, du får fat på den samme rådgiver.

Hvis der er travlt i Telefonrådgivningen, og du ikke kan komme til med det samme, vil du i telefonen blive oplyst om, hvilket nummer du er i køen. En samtale kan vare i optil 30 min., men også kortere tid, og ventetiden kan derfor variere meget. Du kan også kontakte Rådgivningen via Chatrådgivningen eller Brevkassen.

Anonymitet

Samtalen mellem dig og en rådgiver er anonym. Det vil sige, at samtalen ikke bliver optaget, at Rådgivningen ikke kan se hvilket telefonnummer, du ringer fra, og at samtalen kun kan høres af rådgiveren. Vær opmærksom på at der i perioder er en anden rådgiver på medhør af fagligt hensyn. Denne rådgiver kan ikke deltage i samtalen. Alle rådgivere har desuden tavshedspligt.

Når samtalen starter, vil du desuden blive spurgt om alder, køn, og hvilken region du bor i, så vi kan rådgive dig bedst muligt. Læs mere om anonymitet, tavshedspligt og underretningspligt her.

Lad aldrig Psykiatrifondens rådgivning stå i stedet for rådgivning hos egen læge/psykiater!

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883