Luk

Er du okay?

Ifølge vores undersøgelse fra 2021 deler mange af unge ikke nederlag og sorger med andre. Det betyder, at alt for mange går og føler sig anderledes, forkerte og alene om de svære ting – og det kan give alvorlige konsekvenser som fx stress, angst eller depression.

Leo, Sig det højt

I undersøgelsen fra 2021 er det især bekymrende, at 31 % af de unge sjældent eller aldrig deler nederlag og sorger med én eller begge forældre. Og at 28 % sjældent eller aldrig deler med deres venner.

Det er bekymrende, fordi man – hvis man ikke deler sine tanker og følelser med nogen – kan føle sig alene og forkert med dem og forestille sig, at man er den eneste, der har det på den måde.

Hvis vi deler de svære ting, giver det mulighed for at få hjælp og støtte – og man kan finde ud af, at man ikke er alene. 

Se kampagnefilm

Herunder kan du se 2 kampagnefilm, der er en del af Psykiatrifondens unge-indsats ’Sig det højt’. Indsatsen kæmper for at nedbryde tabuer om psykisk mistrivsel blandt unge kvinder. 

Går alene med tanker

En høj andel af unge går således med deres bekymringer, nederlag og sorger alene. De trækker ikke på fællesskabet, hvilket kan føre til ensomhed, skam og skyld over manglende succes. Ikke nok med, at de ikke deler det med nogen, så føler de desuden et pres i deres nære miljø.

Psykiatrifonden mener, at det pres, mange unge oplever, kan føre til mistrivsel, og at mistrivsel får alt for gode betingelser for at udvikle sig, når vi ikke taler om den.

#sigdethøjt

PSF

Alt for mange unge oplever angst, stress eller føler et urimeligt stort pres for at præstere. Vi skal gøre op med perfektionskulturen og præstationssamfundet – ingen er eller kan være perfekte, og det er stærkt, når vi tør tale om netop det. Sig det...