Psykiatrifonden Podcast: Kan min sygdom få likes?

For de fleste unge kan de sociale medier være en kamp for at virke perfekt. Den kamp blev ekstra hård for Emma Sigersen, da hun blev diagnosticeret med en bipolar affektiv sindslidelse.

En dag tager Emma dog en beslutning om at skrive et opslag på Facebook, der ændrer hendes liv. Et opslag, hvor hun åbent fortæller, at hun er psykisk syg.

Hvad har drevet Emma til at fortælle så åbent om sin sygdom? Og hvad sker der, når mange tusinder af mennesker pludselig kan følge med i ens forløb? Den historie kan høres i podcasten ”Kan min sygdom få likes?”, som er produceret af Caroline Nørkjær for Psykiatrifonden.

 

Hør podcasten her!

 

 

 • Michaels depression

  Udsendelsen handler om familiefaren og biologen Michaels svære depression, der har haft store konsekvenser for familielivet. Michael har været indlagt flere gange på Psykiatrisk Center Ballerup, hvor han bl.a. behandles med elektrochock.

   

   

  I udsendelsen fortæller Michael, hustruen Line og hans ældste søn Mathias om, hvordan en årelang kamp med kronisk mavesygdom førte Michael ind i en dyb depression. Vi hører, hvordan han mentalt ændrer sig, og hvordan de erkender depressionen, da Michael i et desperat råb på hjælp gør selvskade på sig selv. Om udsendelsen skriver Michael og Line: ”Vi har nu hørt udsendelsen sammen, det var lidt hårdt, den går tæt på, men vi er begge glade for resultatet, den giver et godt billede af vores historie”. Udsendelsen er den første i en række, der har til formål at fortælle om livet med psykisk sygdom.

   

   

  Medvirkende: Michael, Line og Matthias.

   

  Hør podcasten om Michaels depression her

 • Dortes borderline

  Podcasten handler om Dorte og hendes oplevelser med at have personlighedsforstyrrelsen Borderline. Dorte er 19 år og har i mange år haft problemer med følelseslivet, relationer og hendes identitet.

   

  Efter både at have haft et alkoholproblem og depressionssymptomer er hun blevet diagnosticeret med diagnosen Emotionel Ustabil Personlighedsforstyrrelse, også kendt som Borderline, og er startet i behandling. Dorte og hendes forældre fortæller ærligt om de svære perioder og om, hvordan det er at være pårørende

   

   

  Hør Dortes historie her

 • Interview med overlængen om behandlingen af borderline

  Interview: Overlæge Danilo i Psykoterapeutisk Ambulatorium og behandler af patienter med borderline

   

  Hør om behandlingen af borderline

 • Kristian om livet med skizofreni

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883