8. Hvor kan du få hjælp?

Kognitive vanskeligheder er en del af de symptomer, du kan opleve, hvis du har stress, angst og depression. Derfor bør de kognitive vanskeligheder undersøges og behandles samme sted, som du får behandling for din stress, angst eller depression. Det vil fx være hos din læge, psykiater eller psykolog.

Det er vigtigt, at du selv fortæller din behandler om dine problemerne med at samle tankerne. Din behandler vil kunne støtte dig i etablere gode rutiner (fx brug af kalender), som kan gøre din hverdag nemmere. Og I kan sammen evaluere de nye tiltag, du afprøver, og vurdere, hvad der fungerer godt for dig.

Der er først i de senere år er kommet fokus på udbredelsen og varigheden af kognitive vanskeligheder i forbindelse med stress, angst og depression. Derfor er det ikke alle behandlere, der er opmærksomme på kognitive vanskeligheder. 

Mange steder er det vanskeligt at finde et specialiseret behandlingstilbud til kognitive vanskeligheder i forbindelse med stress, angst og depression. Spørg din læge, om der findes et relevant behandlingstilbud for dig i din region. Heldigvis kan kognitive vanskeligheder afhjælpes gennem den behandling, du allerede modtager fra din læge, psykolog eller psykiater. Husk derfor at nævne det for din nuværende behandler, hvis du oplever kognitive vanskeligheder.

Psykiatrifondens rådgivning

I vores rådgivning har du altid mulighed for at søge hjælp og vejledning. Vi har åbent dagligt og hjælpen er gratis, anonym og fagligt funderet. Du kan få hjælp nu og her ved ringe til vores rådgivning på telefon 3925 2525 eller læse mere om rådgivningen her.

Hvornår skal du søge hjælp?

Tal med din læge, hvis du over en længere periode oplever kognitive vanskeligheder, der gør det svært at klare opgaver i hverdagen, på uddannelsen eller på arbejdet, som du tidligere har haft let ved at håndtere.

Selvhjælpsbog: Saml tankerne

"Mens jeg sidder til møderne, kan jeg godt forstå, hvad der bliver sagt, men når jeg går derfra er det hele væk" - Bodil. "Jeg ved godt at det måske lyder mærkeligt, men min største succes i løbet af det seneste år er, at jeg har fået lavet rutiner for, hvornår jeg vasker tøj" - Carina.

Vi kan alle indimellem opleve kognitive vanskeligheder, fx hvis vi er trætte eller pressede. Det går som regel over igen efter en pause eller en god nats søvn. 

Træn dine kognitive færdigheder med en dosis struktur og rutiner fra Louise Meldgaard Bruun

 

Køb bogen her - al overskud fra bogsalg går til arbejdet for et godt liv til flere.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883