Luk

Kombu

Psykiatrifonden har i tæt samarbejde med partnere skabt kompetencecenteret, hvor fagpersoner kan søge viden og rådgivning, hvis de arbejder med familier, hvor et familiemedlem er ramt af psykisk sygdom.

Kombu logo_RGB.jpg

Video om Kombu 

Udfordringen

Udfordringen

310.000 børn og unge i Danmark vokser op med en far eller mor med en psykisk sygdom. Derudover regner man med, at mindst 30.000 børn har en søskende med en psykisk sygdom.

Hvert fjerde barn i Danmark vokser altså op i en familie med psykisk sygdom. Og op mod 70% af de børn modtager ingen hjælp! Vokser et barn op i en familie med psykisk sygdom, risikerer barnet i langt højere grad end andre børn at komme i social og faglig mistrivsel. Og på længere sigt kan de selv udvikle psykisk sygdom – hvis de ikke får hjælp. De er derfor både en udsat og meget overset gruppe, og der er brug for systematik i opsporingen og tilbud til disse børn.  

Hvad skal der til

Hvad skal der til?

For at styrke trivsel blandt børn som pårørende i familier med psykisk sygdom er en af de helt centrale opgaver at sikre, at fagpersoner rundt om i landet er klædt bedst muligt på til at kunne opspore og støtte børnene. Netop med formålet om at udbrede viden og etablere indsatser, som støtter børnene, har Psykiatrifonden i partnerskab med Region Nordjylland og Region Hovedstaden etableret Kombu - Det Nationale Kompetencecenter for Børn og Unge i familier med psykisk sygdom. 

Det gør vi

Det gør Psykiatrifonden

Psykiatrifonden har i tæt samarbejde med partnere skabt kompetencecenteret som det naturlige første sted, hvor fagpersoner kan søge viden og rådgivning, hvis de arbejder med familier, hvor et familiemedlem er ramt af psykisk sygdom. Psykiatrifonden opkvalificerer fagpersoner gennem hands-on værktøjer, vejledning, personlig rådgivning og e-learning, så de kan blive bedre rustet til at opspore og støtte udsatte børn og eventuelt henvise dem til relevante tilbud i kommunen eller regionerne. 

Kombu - Det Nationale Kompetencecenter for Børn og Unge i familier med psykisk sygdom

Indhold