310.000 børn vokser op med forældre med psykisk sygdom

310.000 børn vokser op med en mor eller far med psykisk sygdom, viser Psykiatrifondens nye undersøgelse. De lever med en forhøjet risiko for selv at få det svært senere hen, og deres liv er ofte meget præget af mors eller fars sygdom. Derfor er det så vigtigt, at børnene bliver set, hørt og tilbudt støtte. At kommunerne har tilbud til dem, at lærere og pædagoger ved nok, at børnene får sikret deres rettigheder.

Illustration: Rasmus JuulPsykiatrifonden har undersøgt forekomsten af psykisk sygdom blandt forældre til børn i alderen 0-18 år og vurderer, at cirka 310.000 børn i Danmark lige nu har en forælder med psykisk sygdom. Det er første gang, at forekomsten af psykisk sygdom blandt forældre er undersøgt ved at spørge forældrene selv.

Tallene viser også, at knap 70 procent af børnene ingen hjælp modtager i forbindelse med deres forældres sygdom, og at kun hver tredje kommune har et tilbud, hvor børnene kan gå i et regelmæssigt forløb med professionel hjælp til håndtering af deres livssituation. Det skriver Kristeligt Dagblad. 

I historien kan du også møde Marie Johnsen, der udviklede en depression ligesom hendes egen mor gjorde. Nu vil hun bryde cirklen for sine egne børn.

Læs hele historien

 

 

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883