Nyt digitalt spil hjælper børn i familier med psykisk sygdom

Børn, der vokser op i familier med psykisk sygdom, får nu digital hjælp. Et spil med titlen ”Snak om det” er nemlig udviklet til både børn og deres familier. Gennem et spil med mange muligheder kan familien hjælpe især børn/unge med at få talt om det, der er svært. Spillet er udviklet af Psykiatrifonden.

Spillet er i princippet til alle, både børn og unge, der vokser op i familier med psykisk sygdom, og til deres forældre. Men det kan også bruges af f.eks. fagpersonale, der arbejder med børn og unge i familier med psykisk sygdom", siger senior projektleder Malou Laursen, Det Nationale Kompetencecenter for børn og unge i familier med psykisk sygdom, der drives af Psykiatrifonden .

"Det gode ved spillet er, at det giver flere svarmuligheder til forskellige problemstillinger. Der er altså ikke noget der, som udgangspunkt, er rigtigt eller forkert. Man skal bare svare det, man synes er rigtigt i den givne situation, og så tage snakken derfra. Vi vil jo ikke slå hverken børn eller forældre oven i hovedet med såkaldt rigtige eller forkerte svar. Kernen i spillet er at få løsnet op for det tabu, som mange børn og unge har så svært ved at tale om. Nemlig at have en psykisk syg far eller mor, eller for den sags skyld en bror eller søster", siger Malou Laursen.

”Snak om det” tager udgangspunkt i en række hverdagssituationer. Børn kan selv spille det, eller de kan gøre det sammen med voksne, alt efter behov.

Spillet er gratis og kan downloades fra App store, eller Google Play. ”Snak om det” er en del af et stort, gratis materiale som familier, skoler og andre omkring familien kan hente på Psykiatrifondens hjemmeside.

Spil spillet her eller hent det på Google Play eller Apple's App Store.

Udviklingen af ”snak om det” er støttet af:

Knud og Dagny Gad Andresens Fond

VELUX FONDEN

Socialstyrelsen

 

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883