Er du forælder med psykisk sygdom? Vi søger børn i familier med psykisk sygdom til en undersøgelse

Er du forælder, og har du en psykisk lidelse? Eller kender du et barn af en forælder med psykisk lidelse? Så vil vi meget gerne høre fra dig

Børns Vilkår og Psykiatrifonden er i gang med en indsats, der skal gøre det nemmere at være barn af forældre med en psykisk lidelse. Derfor søger vi lige nu børn mellem 8 og 16 år, der har lyst til at være med i en samtale.

Samtalen handler om barnets tanker om sygdommen, og hvilke holdninger til psykisk sygdom barnet møder i sit liv. Det tager ca. 1 - 1,5 time og kan gennemføres i hjemmet eller et andet sted, hvor barnet er trygt. Det er også muligt at gennemføre samtalen som en videosamtale. Tidspunktet aftaler vi ud fra, hvad der passer barnet. Det kan fx sagtens være om eftermiddagen, når barnet har fri fra skole.

Vi går meget op i at gennemføre samtalen på en måde, der er allerbedst for barnet. Og vi taler kun om det, barnet synes er vigtigt. Interviewet gennemføres af Anitta Andersen og Rasmus Thastum fra Børns Vilkår. Anitta er børnefagkyndig og har meget erfaring med at tale med børn. Rasmus er analytiker med stor interviewerfaring.

Alle oplysninger behandles fortroligt, så man aldrig vil kunne genkende barnet eller dets familie efter interviewet.

Vi giver to biografbilletter som tak for deltagelsen.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at tilmelde et barn, må du meget gerne kontakte Rasmus Thastum fra Børns Vilkår på:  29 32 97 94 eller rath@bornsvilkar.dk

Hvis barnet er under 15 år gammel, skal en forælder eller værge give tilladelse til interviewet.

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883