Lykke May Andersen sætter fokus på mental sundhed i ny film

Den tidligere supermodel vil sammen med Psykiatrifonden opfordre folk, der kæmper med angst og depression, til at søge rådgivning via telefon, email og chat.

At døje med angst og depression kan være en enormt ensom oplevelse. Situationen kan blive yderligere forværret, når folk er isoleret i deres hjem, og derfor opfordrer en ny film fra Psykiatrifonden med Lykke May Andersen i hovedrollen til at søge rådgivning, hvis man kæmper med indre dæmoner. Det er Lykke May Anderen, der har udviklet filmen med sin kreative sparringspartner, instruktør Ada Bligaard Søby, og den er lavet i fællesskab med produktionsselskabet Bacon.

 

"Filmen er et bud på, hvordan en indre dialog kan lyde, når man lider af angst og depression. Jeg har selv erfaring med begge dele og var ikke selv klar over, hvad jeg var oppe imod, før jeg oplevede psykosomatiske symptomer og nogle meget uhensigtsmæssige indre dialoger. Jeg håber, at filmen kan være med til at opfordre mennesker, der oplever depression og angst, til at søge hjælp," siger Lykke May Andersen, der selv læser psykoterapi på Psykoterapeutisk Institut i København.

 

Filmen gør opmærksom på, at Psykiatrifonden tilbyder gratis og anonym rådgivning over både telefon, e-mail og chat. Rådgivningen har haft mere at se til end normalt over de seneste uger, og derfor er åbningstiden også blevet udvidet, så der kan blive taget hånd om de, der bliver ramt hårdest i denne periode, hvor angstniveauet generelt er steget i samfundet.

 

”Det lykkes virkelig Lykke May Andersen og instruktør Ada Bligaard Søby at vise, hvordan det kan føles at slås med sine indre stemmer. Vi kender nok alle sammen til i nogle perioder at være vores egen værste kritiker, men for nogle mennesker tager det overhånd og udvikler sig til en mere eller mindre konstant følelse af ikke at være god nok. De fleste har heldigvis den stærke oplevelse, at når de endelig får fortalt nogen, hvordan de har det, bliver de mødt med den åbenhed og forståelse, der er så vigtig for at komme videre og få professionel hjælp, hvis det er nødvendigt,” siger Psykiatrifondens direktør, Marianne Skjold.

 

Alle Psykiatrifondens godt 75 frivillige rådgivere har en relevant faglig baggrund for at rådgive om psykisk sygdom eller sårbarhed, og de gennemgår desuden en rådgiveruddannelse, før de begynder at besvare opkald, chat eller mails. 

 

 

···

 

For yderligere information og kommentarer:

Lasse Cato, PR & Kommunikation: lasse@baconcph.com

Mette Jermiin, MD og Executive Producer: mette@baconcph.com

 

 

 

Credit List:

Idé og manus: Lykke May Andersen & Ada Bligaard Søby

Instruktør: Ada Bligaard Søby

Cast: Lykke May Andersen

Exec. Producer: Mette Jermiin

Producere: Ditte Glass & Laura Valentiner-Bohse

Runner: Selma Munksgaard

Fotograf: David Bauer

B – Foto: Franz Borde

Belysningsmester: Morten Kildegaard

Scenograf: Mille Marie Jesen

Tonemester: Matias Brogård

Stylist: Melanie Buchhave

Make-up artist: Louise Bruun

Location Manager: Samuel Cantor

Klipper: Nikolaj Dahl

Colourgrade: Hannibal Lang

Sound design: Adrian Aurelius

Post produktion:BaconX

Produktionsselskab: Bacon

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883