Luk

Copenhagen Marathon - en helt særlig klub

15. maj 2022 lød startskuddet til den 43. udgave af Copenhagen Marathon. Tobias Truelsen og Frederik Urhammer var blandt de cirka 10.000 deltagere, der krydsede startlinjen på Islands Brygge. Nu står de klar til endnu en runde, og de har fået selskab!

Tobias Truelsen, Frederikke Egegaard, Christian Nissen, Frederik Urhammer, indsamling, Copenhagen Marathon
Tobias Truelsen, Frederikke Egegaard, Christian Nissen, Frederik Urhammer, indsamling, Copenhagen Marathon

 
Et helt lille hold deltager i 2023-udgaven af Copenhagen Marathon, og vi glæder os til at se dem i aktion.

Tobias Truelsen, Frederikke Egegaard, Christian Nissen og Frederik Urhammer vil kaste sig ud på den lange rute, der tager dem gennem Indre by over Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg.

Støt indsamlingerne

Fire løbere - fire indsamlinger
Her finder du indsamlingerne for de enkelte deltagere. Fire i alt, som gør en kæmpe forskel for mennesker med psykisk sygdom inde på livet. Sammen samler de ind, så flere kan få støtte og hjælp i tide.

Fælles indsamling
Fælles indsamling, hvor du kan sende en lille donation og hilsen. Enhver krone og ethvert hep vil hjælpe dem i deres omfattende træning og på den store dag. 

...

De 42,195 kilometer løber de for Psykiatrifonden foran mere end 100.000 heppende tilskuere. Og formålet er større end de mange kilometer i benene.

Tæt på psykisk sygdom

Tobias Truelsen samlede også ind sidste år, da han selv har psykisk sygdom tæt inde på livet og har haft stor glæde af Psykiatrifondens rådgivning. 

”Gennem det seneste år har jeg oplevet alt for mange af mine tætteste bekendtskaber blive ramt af en psykisk sygdom. Jeg havde ingen anelse om, at de havde det, som de havde. Psykiske sygdomme er usynlige for pårørende. Det er det, der gør sygdommene utroligt svære at snakke om,” siger Tobias.

Christian Nissen, der er ny på holdet, har også haft alvorlig psykisk sygdom inde på livet som pårørende. 

"Min mor led af manio-depressiv lidelse og skizofren paranoia, og jeg ved, hvordan det er at have en forælder, som har en psykisk lidelse." siger Christian, som desværre mistede sin mor alt for tidligt.

Det store tabu om psykisk sygdom 

Psykisk sygdom er vigtigt at tale om, fordi der stadig er misinformation og tabu omkring en stor del af det. 
Frederik Urhammer, 25 år

Frederik Urhammer på 25 år var også med i Psykiatrifondens løbetrøje sidste år. Til daglig uddanner han sig til ambulanceredder, og så støtter han Psykiatrifondens arbejde med et fast månedligt bidrag.

Han fik øjnene op for fordomme om psykiske sygdomme, da han arbejdede på et børnehjem i seks måneder.

”Psykisk sygdom er for mig et særligt vigtigt emne at tale om, fordi der stadig er misinformation og tabu omkring en stor del af det. Det er ikke nemt at sætte sig ind i, hvordan folk med psykiske lidelser har det, og jeg mener derfor, det er nødvendigt, at der bliver informeret og støttet op omkring mennesker med psykiske sygdomme og deres pårørende,” siger Frederik.

Frederikke løb flittigt og ofte, også til Copenhagen Maraton i 2022, men i år har løbet fået en ekstra dimension: "at løbe et Marathon er altid en stor oplevelse, men i år er det lidt mere særligt for mig, da jeg løber for Psykiatrifonden. Der er så vigtigt at gøre en indsats for at forbedre menneskers trivsel og psykiske helbred, og jeg er glad for at kunne være med til at sætte fokus på og støtte op om så vigtigt en sag."

Psykiatrifondens hold sætter et synligt fokus på nogle sommetider usynlige sygdomme, når de søndag den 14. maj 2023 sætter i gang.

Vi hepper hele vejen.

Støt indsamlingerne

Fire løbere - fire indsamlinger