Regioners tilbud om støtte

De fem danske regioner har tilbud om hjælp og støtte til børn, der er pårørende til et menneske, som har været indlagt i psykiatrien. Det kan være forældre eller søskende. Her kan du læse om de forskellige tilbud og finde kontaktoplysninger.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Panel.cshtml)
 • Region Hovedstaden

  Region Hovedstaden tilbyder børnegrupper. Børnegruppen er et tilbud til børn i alderen 9-16 år, der har en mor eller far med en psykisk sygdom. Børnegruppen er som udgangspunkt til børn og unge, hvis forælder er eller har været i behandling i Region Hovedstadens Psykiatri.

   

  Hvad tilby​der børnegruppen?

  I børnegruppen får børnene viden om, hvad psykisk sygdom er, gennem øvelser, undervisning og leg. De får værktøjer til at sætte ord på tanker og følelser, og de møder andre børn, der også har en mor eller far, der har en psykisk sygdom.

   

   

  Kontakt PsykInfo på 3864 1300.

 • Region Sjælland

  Flere steder i Region Sjælland tilbyder Psykiatrien gruppetilbud til børn og unge, som har en forælder eller søskende, der har en psykisk sygdom. 

   

  En gruppe hjælper børn og unge ved at give dem mulighed for at tale om psykisk sygdom, og hvordan sygdommen påvirker dem selv og deres familier, på et alderssvarende niveau. I gruppen taler man også om deres tanker, følelser, spørgsmål om psykisk sygdom, og hvad børnene kan gøre i forskellige situationer.

   

  Der er tilbud om grupper i kommunerne Holbæk, Kalundborg, Nykøbing Sjælland, Roskilde, Slagelse og Vordingborg. Læs mere her, hvor du også finder kontaktoplysninger til de enkelte tilbud.

 • Region Syddanmark

  I Psykiatrisk Informationscenter findes en række tilbud til børnefamilier i Region Syddanmark, hvor én eller begge forældre har en psykisk sygdom: 

   

  - Familiesamtaler

  - Forældresamtaler

  - Børn/unge samtaler

  - Netværkssamtaler 

  - Gruppetilbud for børn og unge

   

  Kontakt: Psykiatrisk Informationscenter på 9944 4546. Læs mere her, hvor der også er link til regionens åbne rådgivning.

 • Region Midtjylland

  Regionen har ikke tilbud om børnegrupper, men har lagt en del information og film på sin hjemmeside om at være pårørende til et menneske med psykisk sygdom, rettet mod børn og unge. Se mere her.

   

  Region Midtjylland tilbyder desuden ansatte i psykiatrien et uddannelsesforløb, der klæder dem på til at hjælpe børn og unge, som har en forælder, der er eller har været indlagt i psykiatrien. Se mere på regionens hjemmeside.

 • Region Nordjylland

  Region Nordjyllands Center for Pårørende tilbyder samtaler og rådgivning til nære pårørende til en person, der har en psykiatrisk diagnose, og centeret hjælper med at styrke dialogen, relationen og forståelsen mellem de pårørende og den person, der er syg. Der er tilbud til børn, unge, voksne og familier - og de kan benyttes af mennesker, der aktuelt har kontakt til psykiatrien, og også af andre, der har psykisk sygdom tæt inde på livet.

  Center for Pårørende i Region Nordjylland

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883