04.JUL.2019

Studerende vil hellere have smartphones end slik

En ny undersøgelse er med til at kaste lys over, hvorfor det er så svært at lade smartphonen blive i lommen.

Et amerikansk forsøg med universitetsstuderende fandt nemlig, at de studerende var villige til at investere mere tid og flere penge i at få tid med deres smartphones end de var i at få deres yndlingssnack.

De studerende havde ikke spist i tre timer og havde ikke brugt deres smartphones i to timer da de fik en opgave, hvor de enten kunne optjene tid med deres smartphones eller få en portion af deres yndlingssnack. De studerende blev også spurgt om, hvor stort et (hypotetisk) beløb, de ville bruge for at få adgang til hhv. tid på deres smartphone og en portion yndlingssnack.

Snack eller smartphone?

I begge tilfælde var de studerende villige til at bruge væsentlig flere ressourcer på at få tid på deres smartphone end på at få noget lækkert at spise. Forskerne fandt desuden en sammenhæng mellem hvor meget de studerende havde brugt deres smartphone den seneste måned og villigheden til at betale for smartphone-tid. Og da (lækker) mad har ellers tidligere vist sig at være noget, man vil ofre meget for at få fat i, kan disse resultater være med til at forklare, hvorfor forbruget af smartphones er så højt, og hvorfor det er svært for mange at lægge den væk.

Af  Joan Bentzen, analytiker og ph.d., Psykiatrifonden

Kilde: O’Donnell & Epstein LH: ”Smartphones are more reinforcing than food for students”. Addictive Behaviors 2019; 90: 124-133.

Tak fordi du læste artiklen — vi håber, du kunne lide den

Vi hopper lige til sagen: I Psykiatrifonden arbejder vi for at bekæmpe psykisk sygdom. Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi helst, at det fortsætter. Men vi er en privat sygdomsbekæmpende organisation, og der er mange udgifter forbundet med det arbejde vi laver.

Derfor håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Det kan du blive her!

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883